TÖSHİD: Havacılık sektörümüz uluslararası standartlarda

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği'ndan yapılan açıklamada Türk havacılık sektörünün uluslararası standartlarda olduğunu belirtilirken "Hava taşımacılığının en güvenli ve çağın gereğine uygun bir ulaşım şekli olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyoruz'' ifadesine yer verildi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 16:17
Abone Ol google-news

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Türk havacılık sektörünün uluslararası standartlarda olduğunu bildirdi.

TÖSHİD'den yapılan yazılı açıklamada, dün İstanbul-Amsterdam seferini gerçekleştirirken inişe geçtiği sırada kaza yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağındaki yolcu ve uçuş ekibinin kaybından duyulan üzüntü dile getirildi.

Kazanın ardından bir iletişim eksikliği yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, yerli ve yabancı basında spekülatif yayınlar yapıldığı, kaza ile ilgili ortaya bazı iddialar atıldığı vurgulandı.
Bu yayınlardan üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada, bu iddiaların mesnetsiz ve doğruluktan uzak olduğu savunuldu.

Kazanın ardından gündeme getirilen tüm soruların cevabının Hollanda ve Türk sivil havacılık otoritelerinin yapacağı araştırmalarla ortaya çıkacağına işaret edilen açıklamada, konuyla ilgili yaşanan bilgi kirliliğinin önlenebilmesinin de teknik tespitlere dayalı yapılacak resmi açıklamaları beklemekle mümkün olduğu bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki Türk havacılık sektöründeki tüm resmi ve özel kuruluşlar, uluslararası standartlarda faaliyet göstermektedir. Bu konudaki tüm tarafları sağduyulu davranmaya davet ediyor, hava taşımacılığının en güvenli ve çağın gereğine uygun bir ulaşım şekli olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyoruz''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler