Atalay: Bulgulara göre Oktay'ın ölümü intihar

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili, ''Bize göre -şu andaki bulguları ifade ediyorum ben, yanlış da anlaşılmasın- olayda fazla karmaşıklık yok. Yani bu bir intihardır. Bütün bulgular, veriler bunu gösterdi'' dedi.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile yaptığı görüşmenin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın oğlunun, babasının ölümüyle ilgili iddialarını hatırlatması üzerine Bakan Atalay, şöyle konuştu:
''Değerli arkadaşlar tabii Özel Harekat Daire Başkanımızın vefatından üzgünüz. O gün de söyledim. Maalesef çok üzücü bir olay yaşadık. Biz kendisine çok değer veriyorduk. Bizim çok özel bir birimimizin başındaydı. Bu özel birime, biliyorsunuz biz şu anda biraz daha katkı sağlıyoruz, onun eleman sayısını artırmaya çalışıyoruz. Özel harekatın sayısını artırmak için şu anda çalışmalarım var. Kendisiyle de yakın, doğrusu birebir görüşmelerim oluyordu benim. Birkaç gün önce de yine görüşmüştük, o Gölbaşı'ndaki tesislerde.

Şimdi tabii olay hepimizi üzdü ama olay sonrasını zaten biliyorsunuz, emniyet birimlerimiz araştırmasını yürüttüler, savcılığın denetimi altında. Tabii bir yargı süreci yürüyor. Bize göre, - şu andaki bulguları ifade ediyorum ben, yanlış da anlaşılmasın - olayda fazla karmaşıklık yok. Yani bu bir intihardır. Bütün bulgular, veriler bunu gösterdi, kriminolojinin araştırmaları ama tabii savcılık ve yargı elindeki bir konudur şu anda. Bizim daha ileri bir şey söylememiz de mümkün değil. Artık yargıyla yürüyen bir konu. Bizim burada şu anda bakanlık olarak daha fazla bir çalışma yapmamız da söz konusu değil.''

Bakan Atalay, bir gazetecinin, ''(Fazla karmaşık) ifadesini kullandınız, bundan biraz da olsa karmaşık...'' sözleri üzerine, şunları kaydetti:
''Hayır, hayır. Yani belki o 'fazla' kelimesini çıkarın. Yani bize göre o ifadeyi belki yanlışlıkla kullanmış olabilirim. Şöyle diyeyim: Şu ana kadarki bulgular, veriler, olayla ilgili, olayın bir intihar olduğunu gösteriyor ama tabii bunun öncesi var, yemek kısmı var, sonrası var. Yani gecenin işte belli bir saati. Yanında zaten bir kişi var biliyorsunuz. Dolayısıyla bizim kendi verilerimiz, bulgularımız o şekilde ama yargının elinde bir konudur, onlar da inceleyecekler.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler