Kosova, Milutinoviç kararına tepkili

Lahey uluslararası savaş suçları mahkemesinin, savaş suçu işlemekten yargıladığı eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Milan Milutinoviç'i serbest bırakması Kosova'da tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 18:42
Abone Ol google-news

Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, uluslararası mahkemelerin kararlarına güvendiğini, ancak dava dosyalarının da çok iyi incelenmesi gerektiğini söyledi. Seydiu, Kosova'da Sırp baskısı sırasında ortadan kaybolan 2 bin kişinin daha akibetinin bilinmediğini ve yakınları için adaletin yerini bulmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

NATO'nun Sırbistan'a yönelik hava harekatının başlamasından bir gün sonra, 25 Mart 1999 günü, 116 erkeğin katledildiği Rahovça Belediyesine bağlı Büyük Kruşa sakinlerinden eşini ve dört oğlunu kaybeden Ayşe Şehu da, eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Milan Milutinoviç'in suçsuz ilan edilmesinin "trajikomik bir karar" olduğunu söyledi. Şehu, "Mahkemenin kararı acımızı bir kat daha artırmıştır" diye konuştu.

Eski Yugoslavyla ile ilgili uluslararası savaş suçları mahkemesi, Kosova;da 1999 yılında işlenen insanlık suçlarından yargılananlardan Milan Milutinoviç'i serbest bırakırken, eski üst düzey görevli ve komutan 5 sanığa toplam 96 yıl hapis cezası vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler