Buzlanma ve çığ uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevresinde ise sağnak yağış bekleniyor. Bölgedeki yuttaşlar buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı uyarılıyor.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 07:46
Abone Ol google-news

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezinin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da etkili kar yağışı beklenirken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 2 dereceyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da Ağrı'da eksi 1, Erzincan'da 2, ve Iğdır'da 3 derece oldu.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 9, Erzincan'da 8, Erzurum'da 2, Ardahan ve Kars'ta 1, Ağrı'da eksi 2 derece olması tahmin ediliyor.
Yetkililer, kar yağışının yarından itibaren hafta boyunca aralıklarla etkili olacağını ifade etti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, bugün Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunda bulunan Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevresinde ''sağanak yağış'' bekleniyor.
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer alan Kars, Ardahan, Ağrı, Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Bingöl, Şırnak, Erzincan, Tunceli ve Elazığ ile Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde ise ''kar yağışı'' görülecek.

Bu bölgelerdeki yurttaşların, gece ve sabah saatlerinde etkili olacak buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi ile su baskını, sel ve yıldırıma karşı tedbirli olmaları istendi.


Yollar kapandı

Kar yağışı nedeniyle Şırnak-Siirt ve Şırnak-Hakkari kara yolları ile Bitlis'te 260 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şırnak merkeze bağlı 4 köy ve Beytüşşebap ilçesinde kapanan 20 köy yolunda da Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ahlat ilçesine dün geceden beri elektrik verilemediği, telefon hatlarında arıza meydana geldiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler