Beşir Atalay: 'Olayın öncesi karışık' demedim

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili 'olayın öncesi karmaşık' ifadesini kullanmadığı'' bildirildi. İçişleri Bakanlığı'nın olayın 'intihar' olduğu açıklamasına rağmen, Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay, adli tıp doktorunun 'bitişik atış yapılmıştır ancak bunun intihar olduğunu söyleyemem' beyanı nedeniyle suikastten şüpheleniyor.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 10:22
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, dün İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile yaptığı görüşme sırasında gazetecilerin, Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın ölümüyle ilgili sorularını yanıtladığı anımsatıldı.
''İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili 'olayın öncesi karmaşık' ifadesini kullanmamıştır'' denilen açıklamaya göre, Bakan Atalay'ın, Oktay'ın ölümüyle ilgili soru üzerine verdiği yanıt şöyle:
''... Bize göre, - şu andaki bulguları ifade ediyorum ben, yanlış da anlaşılmasın - olayda fazla karmaşıklık yok. Yani bu bir intihardır, bütün bulgular, veriler bunu gösterdi, kriminolojinin araştırmaları ama tabii savcılık ve yargı elindeki bir konudur şu anda. Bizim daha ileri bir şey söylememiz de mümkün değil. Artık yargıyla yürüyen bir konu. Bizim burada şu anda bakanlık olarak daha fazla bir çalışma yapmamız da söz konusu değil.''

Açıklamada, Atalay'ın, 'fazla karmaşık' ifadesine dikkat çeken bir basın mensubuna da şu cevabı verdiği bildirildi:
''Hayır, hayır. Yani belki o 'fazla' kelimesini çıkarın. Yani bize göre o ifadeyi belki yanlışlıkla kullanmış olabilirim. Şöyle diyeyim: Şu ana kadarki bulgular, veriler, olayla ilgili, olayın bir intihar olduğunu gösteriyor ama tabii bunun öncesi var, yemek kısmı var, sonrası var. Yani gecenin işte belli bir saati. Yanında zaten bir kişi var biliyorsunuz. Dolayısıyla bizim kendi verilerimiz, bulgularımız o şekilde ama yargının elinde bir konudur, onlar da inceleyecekler.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler