Bursa 7. Kitap Fuarı kapılarını açtı

''Bursa 7. Kitap Fuarı'' ile ''Bursa 5. Yurt İçi-Yurt Dışı Eğitim Fuarı'' açıldı. Yaklaşık 350 yazarın katılacağı kitap fuarında Cumhuriyet yazarları da okuyucularıyla biraraya gelecek. Eğitim fuarına ise 7 ülkeden 105 eğitim kurum katılacak. Bursa 5. Eğitim Fuarı, 28 Şubat–4 Mart tarihlerinde, Bursa 7. Kitap Fuarı da 28 Şubat–7 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 15:39
Abone Ol google-news

''Bursa 7. Kitap Fuarı'' ile ''Bursa 5. Yurt İçi-Yurt Dışı Eğitim Fuarı'', TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

 

600 yazar ve şair, okuyucularıyla buluşacak

Fuarda 90 kültür ve edebiyat etkinliğinde 350 yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacının yer alacak, yaklaşık 600 yazar da okurlarına kitaplarını imzalayacak.

Fuar süresince, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Ataol Behramoğlu, Server Tanilli, Zeynep Oral, Şükran Soner, Mustafa Balbay, Hikmet Çetinkaya'nın yanı sıra Füruzan, İlber Ortaylı, Nihat Behram, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, Erdal Sarızeybek, Cezmi Ersöz, Nihat Genç, Banu Avar, Yılmaz Odabaşı, Ece Temelkuran, Enver Aysever, İpek Ongun, İclal Aydın, Muzaffer İzgü gibi pek çok değerli yazar ve şair imza günleri ve etkinliklerde okurlarıyla bir araya gelecek.

 

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri

TÜYAP ve Nilüfer Belediyesi'nin 8 Mart'ta düzenleyeceği ortak etkinlikler kapsamında ise söyleşi, panel, belgesel film gösterimi ve müzik dinletisiyle ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' kutlanacak.

Kutlama programında Zeynep Oral ''Kadın Olmak'', Füruzan ve Birsen Ferahlı ''Okumak, Yazmak ve Hayatı Anlamak'' üzerine söyleşilerde konuşmacı olarak yer alacak. Emel Çelebi'nin yönettiği belgesel film ''Gündelikçi'', oyuncu Yıldız Ay'ın katılacağı bir söyleşiyle gösterilecek.

Program, Nilüfer Belediyesi İkinci Bahar Kadın Korosu'nun dinletisiyle sona erecek.

 

Eğitim fuarında 7 ülkeden 105 kurum

Bursa 5. Yurt İçi–Yurt Dışı Eğitim Fuarı da aynı gün 7 ülkeden 105 eğitim kurumunun katılımıyla açıldı. Ziyaretçilerine, eğitim olanakları hakkında bilgi edinme olanağı sunacak fuar süresince, internet üzerinde eğitimden yurt dışı eğitime, sınav sistemlerinden uluslararası iş hayatına kadar farklı konularda konferanslar verilecek.

Fuar kapsamında, vakıf üniversiteleri, ulusal üniversite ve yüksek okul tanıtımları, yüksek lisans ve MBA programları, yabancı ülkelerde yüksek öğrenim olanakları, özel eğitim kurumları, kreşler ve ana okulları, ilk ve orta öğrenim kurumları, özel kurslar ve dershaneler, bilgisayar ve muhasebe kursları, mesleki eğitimle ilgili kurslar, yabancı dil eğitimi ve yurt dışı eğitim kurumları, yardımcı kitaplar, sözlükler, ansiklopediler, videolar, CD'ler, görsel ve işitsel elektronik araç ve gereçler, elektronik sözlükler, bilgisayar yazılımları gibi konularda bilgi edinilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler