''Biz, politikada çamur siyaset yapmayacağız"

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi seçim turlarına devam eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Biz, politikada çamur siyaset yapmayacağız. Bizim işimiz hizmet'' dedi.

Yayınlanma: 01.03.2009 - 19:29
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, partililer tarafından küçük sanayi sitesi önünde karşılandı. Soylu, araç konvoyuyla ilçede tur atmasının ardından, bir düğün salonunda partililere hitap etti.

Türkiye'de süt fiyatlarının sürekli aşağıya çekildiğini, yem fiyatlarının her geçen gün arttığını ve süt üreticisiyle adeta oyun oynandığını belirten  Soylu, DP'nin, kirlilik üretmeyen, evrensel değerlere saygılı, yurttaşını koruyan ve üreten ekonomi anlayışına sahip bir parti olduğunu söyledi.

İşsizlik ve esnafın durumuna değinen Soylu, ''İşsizlik almış başını gidiyor. Kazansa da kazanmasa da vergi veren esnaf ve üretici, gittiğim her yerde sıkıntılı. İnsanımız su, yemek, sevgi ve hoşgörü istiyor. Biz, politikada çamur siyaset yapmayacağız. Bizim işimiz hizmet. Bizim işimiz sevgi ve dostluk'' diye konuştu.

Halktan 29 Mart yerel seçimlerinde şeffaf belediyeciliğin sürmesi için şu anda Malkara Belediye Başkanı ve DP'nin adayı olan Salih Keskin'e yeniden oy vermelerini isteyen Soylu, gezdiği her yerde, Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde halkın ''kıratı'' istediğini, bu nedenle kıratın yeniden şahlanacağını bildirdi.

Soylu, konuşmasının ardından Malkara merkez ve beldeleri ile Şarköy ve beldelerinin belediye başkan adaylarını tanıttı.


Hayrabolu ve Muratlı ziyareti

Daha sonra Hayrabolu ilçesini ziyaret eden Soylu, Cumhuriyet Alanı'nda seçim otobüsü üzerinde yaptığı konuşmada, DP'nin ulusun partisi olduğunu söyledi.

Yerel seçim sürecinde adım adım Türkiye'yi dolaştığını ifade eden Soylu, ''Biz, milletin partisiyiz. Çünkü biz, milletle dertleşen, milletin sorunları, dertleri ve sıkıntılarının ortadan kalkması için çalışan bir partisiyiz'' dedi.

Türk Telekom'un özelleştirmesine değinen Soylu, ''Türk Telekom'u 6.5 milyar dolara sattılar. Ama gelin ben sizlere Türk Telekom'un 4 yılda kaç lira kar ettiğini söyleyeyim. Türk Telekom tam tamına 9.3 milyar dolar kar yaptı, sadece kar yaptı. Özelleştirmeyi ellerine, yüzlerine bulaştırdılar'' diye konuştu.

Muratlı ilçesindeki Belediye Alanı'ndan da halka seslenen Soylu, Türkiye'de ekonomik sıkıntıların giderek arttığını ve DP'nin bu kötü gidişe ''dur'' diyecek projeler ürettiğini bildirdi. Soylu, konuşmasından sonra DP'nin Muratlı Belediyesi başkan adayı Ethem Gümüş için yurttaşlardan oy istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler