CHP Yerel Seçim Bildirgesi açıklandı

CHP'nin yerel seçim bildirgesi açıklandı. CHP Yerel Seçim Bildirgesi'ne göre, kentler altyapılarından başlamak üzere yeniden kurulacak.

Yayınlanma: 02.03.2009 - 13:04
Abone Ol google-news

CHP'nin yerel seçim bildirgesi açıklandı. CHP Yerel Seçim Bildirgesi'ne göre, kentler altyapılarından başlamak üzere yeniden kurulacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve yerel seçimlerle ilgili çalışmalardan sorumlu Komisyonun Başkanı İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in koordinatörlüğünde hazırlanan bildirgede, sosyal demokrat yerel yönetimlerde uygulanacak 21 öncelikli program yer aldı.

CHP Genel Merkezi Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre,kentlerde yaşam kalitesinin yükseleceği, yaşamın daha kolay ve güzel olacağı ifade edilen bildirgede, öncelikli programlar şöyle sıralandı:

"Barınma hakkı en temel insan haklarından biridir. Konutsuz kimse kalmayacak.
Çevre ve altyapı hizmetleri tamamlanacak, çevre hakkı korunacak. Kentler altyapılarından başlamak üzere yeniden kurulacak. Güvenlik, hızlı ve ucuz kent içi ulaşım sistemleri geliştirilecek. Deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı tedbirler güçlendirilecek.
Yerel yönetimlerin ihmal ve gafletlerinden kaynaklanan kent kazalarını önlemeye dönük her türlü tedbir duyarlılıkla uygulamaya geçirilecek. Yoksulluk kader olmaktan çıkacak. Herkesin aşı, işi olacak. Yerel yönetimler üretenden ve üretimden yana olacak, kentsel istihdamı artırmaya odaklanacak. Esnaf ve tüketici dostu belediyecilik, temel önceliklerden biri olacak. Kentlerin turizm potansiyeli en verimli şekilde değerlendirilecek. Kadınların ve gençlerin istihdamına ve korunmasına yönelik politikalara öncelik verilecek. Engelliler, yaşlılar ile şehit ailelerine ve gazilerimize sahip çıkılacak. 'Sağlıklı yaşam hakkı' doğuştan kazanılan bir haktır, sağlıklı yaşam politikaları öncelik olacak. Sahipsiz çocuk bırakılmayacak. Kentler demokratik yaşamın, hoşgörünün, toplumsal bütünleşmenin ve dayanışmanın merkezleri olacak. Kentler sosyal demokrat belediyeciliğin katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde yönetilecek. E-belediye uygulamaları yaygınlaştırılacak. Kentler sanat ve kültürle yeniden buluşturulacak. Herkes için spor ve sağlıklı yaşam olanakları sağlanacak. Kentler doğal yaşamla buluşturulacak, kent bitkileri ve hayvanları korunacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler