''Sanat ve tasarım alanında lisansüstü eğitim'' sempozyumu

Marmara Üniversitesi (MÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bülent Vardar, sanat ve tasarım alanlarında lisansüstü eğitimin öneminin arttığını, bununda yeni bilgi alanlarının ortaya çıkarılmasını sağladığını bildirdi.

Yayınlanma: 02.03.2009 - 15:03
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi (MÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün Acıbadem'deki yerleşkesinde düzenlenen ''Sanat ve Tasarım Alanında Lisansüstü Eğitim'' konulu sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bülent Vardar, etkinliğin, sanat ve tasarım alanlarında lisansüstü eğitimin sorunları ve geleceğe dönük perspektiflerin tartışılması açısından önem taşıdığını söyledi.

Yükseköğrenim Kanunu'nun lisansüstü eğitim görevini, her üniversitede sosyal, sağlık ve fen bilimleri enstitülerine verdiğini belirten Prof. Dr. Vardar, bu bağlamda 3 Temmuz 1992'de 3837 sayılı kanunla Marmara Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün kurulduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Vardar, lisansüstü eğitimin üniversite eğitim sürecinin en önemli aşamalarından birini oluşturduğunu dile getirerek, bu süreçte ister bilim adamı isterse de sanat alanı olsun, araştırmacı kimliğinin öne çıkarılmasının özgün buluşlara ulaşmayı ve yaratıcı yapıtların ortaya çıkmasını sağladığını vurguladı.

MÜ Güzel Sanatlar Enstitüsünün yaratıcı ve donanımlı elemanlarıyla resim, heykel, grafik, seramik-cam, iç mimarlık, geleneksel Türk el sanatları, endüstri ürünleri tasarımı, tekstil, sinema-televizyon ve fotoğraf ana sanat dallarıyla kaliteli bir eğitimi gelenek oluşturacak şekilde yürüttüğünü belirtti.

Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün, diğer üniversitelerin akademik personelinin yetiştirilmelerine de katkıda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Vardar, enstitünün yüksek lisans ve sanatta yeterlilik eğitimi için tercih edilen kurumların başında geldiğini ifade etti.
MÜ'nün ülkenin en büyük üniversitelerinden biri olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Vardar, üniversitenin büyüklüğünün salt nicelik olarak değil, özellikle nitelik açısından değerlendirildiğini belirtti. Prof. Dr. Vardar, şöyle konuştu: ''14 fakültesi, 9 yüksekokulu, 11 enstitüsü, 51 bin dolayında öğrencisi, 2 bin 900 civarında öğretim elemanı ve 1500 kadar idari elemanı olan Marmara Üniversitesi, aynı zamanda 9 kampüste başta İngilizce, Almanca, Fransızca gibi diller olmak üzere 4 farklı dilde eğitim verebilen bir dünya üniversitesidir''

Günümüzde sanatın yeni arayışlarla hem akademik hem de yenilikçi yaklaşımlarla ortaya konulduğunu ifade eden Prof. Dr. Vardar,''Sanat ve tasarım alanlarında da lisansüstü eğitimin önemi artmakta, bu da yeni bilgi alanlarının ortaya çıkarılmasını sağlamaktadır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler