ADT dur durak bilmiyor

Ankara Devlet Tiyatrosu, 6 ilde 5 değişik oyuna toplam 19 temsil verecek. Mart 2009 programı yoğun olan ADT, Denizli'de sahneleyeceği "Tek Kişilik Şehir"adlı oyunda, tek kişilik bir dünya eleştirisini tiyatroseverlerle buluşturacak.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 09:48
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Tiyatrosu; Gaziantep, Elazığ, Malatya, Erzurum, Denizli ve Afyon'da tiyatroseverlerle buluşacak. 6 ilde 5 değişik oyuna toplam 19 temsil verecek olan Ankara Devlet Tiyatrosu'nun belirlenen Mart 2009 programına göre turneye gidecek oyunlar, illeri ve tarihleri şöyle:

T. Yılmaz Öğüt'ün, Ali Bey'den uyarladığı, Hakan Boyav'ın yönetmenliğini yaptığı Van -Ankara Devlet Tiyatrosu ortak yapımı "Ayyar Hamza"; 5, 6, 7 Mart 2009 tarihlerinde sürekli turne sahnesi Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Burhanettin Yazar tarafından hazırlanan oyunda; Serap Sağlar, Zafer Güllü, Aydın Uysal, Ercan Eker, Süleyman Atanısev, Tolga Evren, Mustafa Şen ve İpek Atagün rol alıyor. Ali Bey'in Ayyar Hamza isimli oyunu geleneksel Türk Tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri olarak sayılıyor. Ayyar Hamza, varolan ortaoyunu geleneğinin komik unsurlarını günümüze taşıyor.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği ve kukla tasarımını hazırladığı "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı çocuk oyunu; 26, 27, 28 Mart 2009 tarihlerinde Gaziantep'li küçük sanatseverlerle buluşacak. Dekor ve giysi tasarımı Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Zeynel Işık, müziği Can Atilla, dans düzeni ise Yener Turan tarafından hazırlanan oyunda; Nalan Kıray Yavuz, Ezgi Koç, Serdar Uğurlu, Sebilay Yoldaş, Cem Ataç, Füsun Demirden, Alev Arslan, Erdal Karakurt ve Ferhat Alkuş rol alıyor. Oyun, annesinin iş hayatına atılmasıyla kendini yalnız hisseden küçük bir kızın, büyük annesini ziyaret ederken başından geçen yaşam deneyimlerini konu alıyor.

Robin Hawdon'un yazdığı, Özcan Özer'in dilimize çevirdiği ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı "Şahane Düğün"; 11, 12 Mart 2009 tarihlerinde sürekli turne sahnesi Elazığ Devlet Tiyatrosu'nda, 13, 14 Mart 2009 tarihlerinde ise sürekli turne sahnesi Malatya Devlet Tiyatrosu'nda da sanatseverlerle buluşacak. Dekor tasarımı Işın Mumcu'ya, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait oyunda; Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan, Hülya Gülşen Irmak ve Pervin Ünalp rol alıyor.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu"; 19, 20, 21 Mart 2009 tarihlerinde Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda temsil edilecek. Dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu'na, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na, müziği Can Atilla'ya ait. Oyunda; Olcay Kavuzlu ve Mithat Erdemli rol alıyor. İntiharın eşiğindeki bir adamın çocukluğu ve yetişkinliği arasındaki bölünmüşlük ile yüzleşmesini anlatan oyun, çocukluk zamanında yitirilen bir uçurtmanın geride bıraktığı umudu gözler önüne seriyor.

Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir", 23 Mart 2009 Pazartesi günü Denizli'de, 25 Mart 2009 Çarşamba günü Afyon'da sanatseverlerle buluşacak. Dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait oyunda; Cüneyt Mete, Devrim Yakut Benian Dönmez'in yanı sıra Merve Gül, Ercan Uğur ve Melih Duran rol alıyor. Teknolojinin ve bireyselleşmenin oluşturduğu tek kişilik dünyaların eleştirisi olan oyunun konuşu şöyle: "Aileler artık tek kişilik mi? Teknoloji yazın üşümemizi, kışın terlememizi mi sağlıyor? Artık hayat bir takım kurslara gitmekten ibaret mi? Ekonominin kötüye doğru gittiğini havanın ve suların temizlenmesinden anlayabilir miyiz? İnsanlar sırf kendi çıkarları için mi intihar ediyor? Şehirler şehir dışına mı taşınıyor? Küsmek kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir mi? Kendimizi en yalnız hissetmediğimiz anlar, yalnız kaldığımız anlar mı? Kendinize gülebilirsiniz ama kendinizi gıdıklayabilir misiniz? Kandırılması en kolay canlılar erik ağaçları mı?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler