"Neyi Gerçek Seversen O Kalır"

Tango deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Tangojean, baharı sergilerle karşılıyor. İlk serginin sanatçısı Oğuz Makal olacak. 6 Mart-25 Mart arasında gezilebilecek serginin açılışında, İrfan Yüksel ve Ceren Varol "Cinema Paradiso" adını taşıyan özel bir gösteri de sunacak.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 12:54
Abone Ol google-news

Sinema dalında öğretim üyesi ve film yapımcısı olan Oğuz Makal, "Neyi Gerçek Seversen O Kalır" adını verdiği tango fotoğraflarından oluşan bu ilk sergide renkli on beş yapıtını sergileyecek.

Oğuz Makal, tango fotoğraflarıyla ilgili olarak "Tango nasıl kendine özgü dramatik duygusuyla dans sırasında çok zengin doğaçlama olanakları yaratıyorsa, izlenen tango da sanat ve sanatçı için aynı zenginlikte kaynak olabiliyor" diye konuştu. 

6 Mart günü kapılarını açacak olan sergi 25 Mart'a kadar görülebilir. Serginin açılışında tango sanatçıları İrfan Yüksel ve Ceren Varol da "Cinema Paradiso" adını taşıyan özel bir gösteri de sunacak.

 

Oğuz Makal kimdir?

Halen Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü’nde öğretim üyesi. Çok sayıda kitap, yazı, filmleri ve düzenlediği festivaller var. "Kumdan kale" adlı uzun metraj bir filmi de bulunan Oğuz Makal, son yıl içinde Kültür Bakanlığı desteğiyle "Anadolu’nun Dahi Mühendisi El-Cezeri" ve "Fatih Döneminin Ünlü Hekim ve Cerrahı Şerefeddin Sabuncuoğlu", "Eğitim Tarihimizin Sessiz Kahramanları Eğitmenler" başlıklı belgesel filmler de yaptı. Yine Bakanlık desteğiyle Dario Moreno üzerine uzun metraj film senaryosu yazdı. Son günlerde, "Haritadaki Yer" isimli bir uzun metrajlı filmi ve ikinci dünya savaşı yıllarına ilişkin "Entrikalı Yıllar" adlı bir belgeselin çekimi için hazırlıklar yapıyor.

Sergi ile ilgili detaylı haberler için: www.tangojean.net


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler