Selami Öztürk iddiaları yanıtladı

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Göztepe'de Devlet Malzeme Ofisi'ne ait, yeşil alan yapılacağı iddia edilen Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) ait arazinin satılması için Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu'na verildiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP'nin Kadıköy Seçim İrtibat Bürosu'nda, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı açılışı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DMO arazisiyle ilgili söylediklerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kadıköy'e gelen Başbakan Erdoğan'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Öztürk, Başbakan'ın öncelikle kendilerini Atatürkçü oldukları için eleştirdiklerini savundu. Öztürk, şunları söyledi:

''Sayın Başbakan, burada kendi adayını desteklemek adına, DMO'nun yerinin yeşil alan olacağını söyledi. Daha önce AKP adayı da bunu birkaç kez söylemişti. Biz de oranın yeşil alan olmasını istiyoruz. Elimdeki 14 Temmuz 2007 tarihli Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kadıköy Belediye Başkanlığı'na yazılan belgede deniyor ki; '28 Şubat 2000 tarihli 27/15 sayılı karar çerçevesinde, DMO'ya ait bu alan, satılmak için Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu'na verilmiştir.' Bir taraftan devlet elindeki malı satacaksınız, diğer taraftan da yurttaşa 'biz burayı size yeşil alan yapacağız' diyeceksiniz. Bu inandırıcı değil, Sayın Başbakan'a yanlış bilgi verilmiş.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler