"THY Teknik A.Ş, hava taşımacılığı işkolundan çıkartılmamalı"

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Merkez Yönetim Kurulu, THY Teknik A.Ş.'yi, hava taşımacılığı işkolundan çıkartacak bir karar alınmasının büyük bir vebal yaratacağını bildirdi. Çelik-İş Sendikası'nın, THY Teknik A.Ş. işletmesinin havacılık değil, metal işkolunda olması gerektiği' yönündeki itirazlarının, işletmede büyük kargaşa ve tepki yarattığını vurguladı.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 14:55
Abone Ol google-news

Hava-İş, "THY Teknik A.Ş.'yi hava taşımacılığı işkolundan çıkartacak bir karar alınmasının büyük bir vebal yaratacaktır" açıklamasında bulundu. Hava-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, ''Son elim uçak kazasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı bir kez daha uyarıyoruz. Uçak bakım merkezi THY Teknik A.Ş. işletmesini, hava taşımacılığı işkolundan çıkaracak bir karar alınması büyük bir vebal yaratacaktır'' denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''40 yıldır örgütlü olduğumuz ve 2 bin 500 üyemizin bulunduğu, ülkemizin en büyük uçak bakım merkezi THY Teknik A.Ş.'de, işveren ve Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası'nın 'bu işyerinin havacılık değil, metal işkolunda olması gerektiği' yönündeki itirazları, işletmede büyük kargaşa ve tepki yaratmıştır.

THY Teknik A.Ş. ve Hak-İş'e bağlı Çelik-İş'in itirazları ile 2 bin 500 üyemizin, 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olacak 2. dönem toplu iş sözleşmesi tıkanmış ve üyelerimiz mağdur edilmiştir. Son uçak kazası da göstermiştir ki bu sektörde en küçük hata, kimin tarafından yapılırsa yapılsın büyük acılara neden olmaktadır. Uçak bakımları ise uçuş emniyetinin en temel taşıdır. Uçak bakım merkezindeki mühendisin, teknisyenin, işçinin motivasyonunu kıran, onu havacılık mesleğinden koparacak bir işkolu değişikliği kararı, uçuş emniyetini derinden zedeleyecektir.

Bu iş yerinde havacılık temel faaliyettir. Kendini havacılık mesleğine adamış bu işyeri çalışanlarına, kesinleşmiş hava taşımacılığı işkolu tespit kararına rağmen 'sizi havacılık işkolundan metal işkoluna aldık' demenin ne gibi sonuçlar doğuracağını bakanlığımızın bir kez daha değerlendirmesini temenni ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler