Sebzeye soğuk hava zammı

Son haftalarda yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle yaz sebzesi bazı sera ürünlerinde yüzde 100'e varan oranlarda fiyat artışına neden oldu. Bu fiyat artışının birkaç hafta daha süreceği bildirildi.

Yayınlanma: 05.03.2009 - 08:40
Abone Ol google-news

Son haftalarda başta don olmak üzere sera alanlarındaki olumsuz hava koşulları, bu yıl sebzelerde yaşanan bolluğu etkiledi. Ürünlerin gelişimi ve hasadında soğuk hava nedeniyle yaşanan sıkıntı, haldeki ürünlere de fiyatlarda yükselme olarak yansıdı. Mersin Hal Müdünü Atilla Gümüşoğlu, ''Narenciye ürünleri çok fazla etkilenmedi ancak bazı yaz sebzelerinde fiyatlar geçen aya göre yüzde 100'e varan oranda arttı. Fiyatlardaki yükselme, küresel krizin de etkisi ile satışlara yansıdı. Tüccarlar ise tahsilat konusunda sıkıntı yaşıyor'' dedi.

Gümüşoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Toptancı Halinde geçen ay 1,5 TL olan patlıcanın 3 TL'ye, 2,5-3 TL olan fasulyenin 5 TL'ye, 1-1,5 civarındaki dolma, çarli, sivri gibi biberin değişik türlerinin 2,5-3,5 TL'ye, 60 kuruştan satılan domatesin 1,5 TL'ye, 60-70 kuruş arası olan salatalığın 1,20-1,30 TL'ye, 50 kuruş olan karnabaharın ise 1 TL'ye kadar çıktığını bildirdi.

 

Fiyatlar birkaç hafta içinde düşecek

Gümüşoğlu, son günlerde güneşli giden havalarla önümüzdeki günlerde yeniden ürün bolluğu beklediklerini, bunun da fiyatlara yansıyacağını söyledi.

Mersin halinden yurdun önemli bölümüne ürün gittiğini anlatan Gümüşoğlu, ''Yöremizdeki seralardan bir kaç hafta içinde ürün almaya başlayacağız. Bu ürünlerle vatandaşlarımız da ucuz sebze tüketecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler