Barajlar doldu taştı

Bursa, Yalova ve Kocaeli'ndeki barajlar, eriyen karlar ve yağmur sayesinde doldu, olası taşkınlara karşı barajların kapakları açıldı. Yetkililer, doluluk oranları programının çok önünde olduklarını belirttiler.

Yayınlanma: 06.03.2009 - 10:23
Abone Ol google-news

Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde, dolan barajların kapakları açılarak su bırakılmaya başlandı. DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge müdürlüğünün faaliyet alanındaki barajlar, bu yıl kar ve yağmur açısından iyi bir yıl yaşadı.

Yetkililer, yağışlar sayesinde barajlardaki doluluk oranının Bursa'daki Doğancı Barajı'nda yüzde 72, Nilüfer Barajı'nda yüzde 100, Yalova'daki Gökçe Barajı'nda yüzde 95, Kocaeli'ndeki Kirazdere Barajı'nda ise yüzde 82'ye ulaştığını bildirdi.

Lodosun etkisiyle karların eridiğini ve son dönemde iyi yağmur da yağdığını kaydeden yetkililer, bu yüzden doluluk açısından planladıkları programın önünde olduklarını kaydetti. Yetkililer, mart ve nisan kotu programına uymak zorunda olduklarını belirterek, ''Olası taşkınları önlemek için Doğancı Barajı'ndan daha önce saniyede 9 metreküp su bırakırken şimdi bu miktarı 15 metreküpe çıkardık. Gökçe Barajı'ndan ise saniyede 12-13 metreküp su bırakıyoruz. Kirazdere Barajı'ndan da su bırakılıyor'' açıklamasında bulundular.

Baraj kapaklarının bir süre daha açık tutulacağına dikkati çeken yetkililer, önümüzdeki dönemde planladıkları programa ve barajlara gelen su miktarına göre hareket edeceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler