Çin: Batı demokrasilerini kopya etmeyeceğiz

Çin Ulusal Halk Meclisi (ÇUHM) Daimi Komitesi Başkanı Vu Bangguo, katıldığı bir toplantıda batı demokrasilerini kopya etmeyeceklerini söyledi. Bangguo, "Batı ülkelerindeki kuvvetler ayrılığı veya iki meclisli parlamento sistemine dayanan demokrasileri kopya etmeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

Çin Ulusal Halk Meclisi (ÇUHM) Daimi Komitesi Başkanı Vu Bangguo, ÇUHM'nin Pekin'de devam eden yıllık toplantısında Daimi Komite'nin çalışma raporunu okurken, temsilcilerden, Çin'in halk meclisi sistemiyle Batlı kapitalist ülkelerin siyasi sistemleri arasındaki farkları dikkate alarak, "doğru siyasi yönelimde ısrar etmelerini ve Çin'e özgü sosyalizm yolunda yürümelerini" istedi.

ÇUHM Daimi Komitesi Başkanı Vu, "Bizim Çin Komünist Partisi liderliğindeki çok partili işbirliği ve danışma sistemi, Batı'nın çok partili sistemi değildir" diye konuştu.

Vu, yargının bağımsızlığı fikrini de reddetti ve iktidardaki Çin Komünist Partisi'nin mahkeme ve savcıların uymasını beklediği standart ve öncelikleri belirleyip bildirmeye devam edeceğini söyledi.

Vu, "Batılı bir hukuk sistemi kendi sistemimizi kurarken mekanik olarak kopyalanamaz" dedi.

Gelecek yıl Çinli karakteristikler taşıyan bir sosyalist hukuk sistemi kurmayı hedeflediklerini belirten Vu, bu yıl yasama çalışmalarının ağırlığını sağlık, eğitim ve emekli maaşları gibi sosyal programların oluşturacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler