CHP'li Ağyüz'den Atalay'a soru önergesi

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Erdoğan'ın 1 Mart'ta Gaziantep'teki mitingi öncesinde bazı ilçelerde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mahallelerden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine 250 TL nakdi yardım yapıldığını belirtti. Ağyüz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 09.03.2009 - 11:09
Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Başbakan Erdoğan'ın 1 Mart'ta Gaziantep'teki mitingi öncesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirli okullarda, mahallelerden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine 250 TL nakdi yardım yapıldığını iddia etti.

Şehitkamil ilçesine bağlı Göztepe mahallesinde de 28 Şubat tarihinde Şahinbey İlköretim Okulu'nda 83 kişiye nakdi yardım yapıldığını öne süren Ağyüz, bunun ardından ek liste çıkarılmak suretiyle aynı mahalle adına 9 kişiye 8 Mart tarihinde bu yardımın tekrarlandığını ileri sürdü. Yardım yapılan bazı şahısların vefat ettiğini, bazılarının ise durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Ağyüz, günlerdir kamuoyunda YSK tarafından suç duyurusu bulunan Tunceli Valisi'nin iktidar yanlısı eylemlerinin tartışıldığını da hatırlatarak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması için soru önergesi verdi.

Ağyüz, verdiği soru önergesinde, muhtarların bilgisi ve haberi olmadan yapılan bu dağıtım ile ilgili sorunları konuşmak için Şehitkamil İlçe Kaymakamı'nın makamına çıktığını belirterek, burada kaymakamın Göztepe Mahallesi Muhtarı Cuma Özdemir'e hakaret ettiğini ve makamından kovduğunu söyledi.

"İlçe kaymakamı bu yetkiyi nerden alıyor?" diyen Ağyüz, Bakan Atalay'dan şu soruları yanıtlamasını istedi, "Yerel yönetimlerin ve demokrasinin beşiği mahallelerimizin muhtarına hakaret yapılıp kovulmasını İçişleri Bakanlığı olarak etik, doğru ve yönetim anlayışınıza uygun buluyor musunuz? Hakarete ve kovulmaya uğrayan muhtarın, Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığı'nıza yaptığı başvuru üzerine Kaymakam hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? Yerel yönetim seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde bazı vali ve kaymakamların iktidar partisinin İl ve İlçe Başkanı gibi davranmalarına hukuki, ahlaki tavır mı koyacaksınız, yoksa bizdendir deyip koruyacak mısınız? Cumhuriyetin kuruluşundan beri devleti temsil ettiği herkesçe bilinen Vali ve Kaymakamlarımız, iktidarınız döneminde neden siyasi erezyona uğratılmak istenmektedir?" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler