CHP'li Selvi'den SHÇEK sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Cevdet Selvi, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya 2006 yılında SHÇEK tarafından verilen İstanbul Göztepe'deki taşınmaza kurulacak olan sosyal hizmet tesislerinin geleceğini sordu.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 09:57
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

Selvi soru önergesinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından Türkiye genelinde yatırım programı dışında TOKİ'ye 'Gayrimenkul Takası Yoluyla' yaptırılmasına devam edilen ve proje aşamasında olan Sevgievleri, Engelsiz Yaşam merkezi, Çocuk Yuvası, Huzurevi gibi 69 kuruluşun kurumun resmi web sitesinde yer aldığını hatırlattı.

SHÇEK ile TOKİ arasında yapılan 21.02.2006 tarihli protokol gereğince bugüne kadar hangi sosyal hizmet tesis binalarının yapıldığı sorusunu soran Selvi, Bakan Çubukçu'dan şu sorularına yanıt istedi: "SHÇEK tarafından TOKİ'ye yaptırılmakta olan 69 kuruluş için ayrı ayrı olmak üzere, hangi kuruluş için hangi arsalar verilmiştir? Verilen bu gayrimenkullerin açık bilgileri nelerdir? TOKİ'nin SHÇEK arazileri üzerinden bugüne kadar elde ettiği ticari kar ne kadardır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler