Ralli keyfi Antalya'da

Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Antalya, yeni bir organizasyon olan Akdeniz Şampiyonası ile 2009 ralli ve otokros sezonunu açacak.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 10:21
Abone Ol google-news

Solargard Cam Filmleri ana sponsorluğunda gerçekleşecek Solargard Akdeniz Şampiyonası, Antalya Motor Sporları Kulübü (AMK) tarafından Kemer Motor Sporları Kulübü (KMK) katkısıyla düzenlenecek.

Akdeniz Şampiyonası'nın ilk ayağı 14-15 Mart tarihlerinde Antalya'da koşulacak. 14 Mart Cumartesi günü, Akdeniz Üniversitesi Kampüsü'ndeki Dünya Ralli Şampiyonası seyirci özel etabı parkurunda koşulacak. 15 Mart Pazar günü ise Kemer Rallisi start alacak. Dünya Ralli Şampiyonası dahilinde kullanılan ''Kemer'' etabının ikiye bölünmesiyle elde edilen ''Klassis'' ve ''AMK'' etaplarını üçer kez geçecek ekipler, 60 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 190 kilometre yol kat edecekler.

AMK'nın, WRC etaplarında ''ilk kez'' ulusal sporculara yönelik organize ettiği ''Kemer Rallisi'', 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası için aday yarış statüsünde koşulacak.

Solargard Akdeniz Şampiyonası toplam dört yarıştan oluşuyor. Şampiyona 4 Nisan Cumartesi günü Antalya'da düzenlenecek Türkiye Tırmanma Şampiyonası, birinci yarışı (asfalt) ve 5 Nisan Pazar günü Pegasus Rallisi (asfalt) tırmanma yarışı ile sona erecek. 5 Nisan Pazar günü akşamı koşulacak Pegasus Rallisi'nin ardından ilk Akdeniz Şampiyonu belli olacak. Şampiyonaya Türkiye'nin en iyi 20 otomobil takımının katılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler