Erdoğan: Bahçeli ile Baykal ruh ikizidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Elbistan mitinginde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenerek, "Enflasyon bir ara bu kriz sebebiyle yüzde 11'e çıktı, Sayın Baykal da Bahçeli de, çünkü bunlar ruh ikizidir, ruh ikizi, zil takıp oynayacaklar, o kadar sevindiler. Felaket tellallığı yapmayın, ayıp oluyor ayıp" dedi.

Yayınlanma: 10.03.2009 - 13:16
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda düzenlediği mitingde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

 

'Zil takıp oynayacaklar'

Küresel kriz nedeniyle enflasyonun bir ara yüzde 11'e çıktığını kaydeden Erdoğan, bu duruma CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çok sevindiklerini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Enflasyon bir ara bu kriz sebebiyle yüzde 11'e çıktı, Sayın Baykal da Bahçeli de, çünkü bunlar ruh ikizidir, ruh ikizi, zil takıp oynayacaklar, o kadar sevindiler. Felaket tellallığı yapmayın, ayıp oluyor ayıp. Bu ülke kaybederse hep beraber kaybedeceğiz. Varsa bir önerin ortaya koy, yoksa sus. Biz sizin iktidarınızı gördük.

Sayın Baykal zaten tek başına iktidar olamaz ya. O zaten bu şekilde kaymayı arzu ediyor, çünkü buradan nemalanıyor. Saltanat sahibidir, onu sever. Koltuklar onu reddediyor ama o koltuğu reddedemiyor. İşte bunu gördük, yapıştı kaldı. Sayın Bahçeli ayrıldı, 8 ay dayandı. 8 ay sonra yeniden koltuğa geldi. Çünkü sorduklarında verdiği cevap çok enteresandı, 'ne yapayım talebe dayanamadım geldim' dedi. Millet dedi ki 'al sana 5 yıl iktidar Sayın Bahçeli, al sana 5 yıl iktidar', o ne kadar iktidarda kaldı, 3,5 yıl. 'Biz bu işi götüremiyoruz, altında kaldık, çare erken seçim' dedi. Şimdi havaya girdiler.''

 

'Eğer 1. parti çıkmazsam bırakıyorum'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir siyasi parti her zaman birinci olmaya talip olacak. Eğer AK Parti bu seçim birinci parti olarak çıkmazsa ben bırakıyorum.'' dedi. Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''Bu milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya geldiklerini'' ifade ederek şunları kaydetti: ''Sayın Baykal, padişahlığı sana hediye ettiler, krallık senin, saltanat senin, Sayın Baykal koltuk seni bıraktı, sen yapıştın kaldın. Nedir bu? Sen koltuğu bırakmıyorsun, koltuğun günahı ne? Sayın Bahçeli, siz ruh ikizisiniz. Bunlar barajların altında kaldı ama barajların altında kaldıkları halde Sayın Bahçeli gider gibi yaptı. 8 ay sonra döndü geldi. 'Niye geldin?' diye sorduklarında, 'Ee çağırdılar ne yapayım' dedi. Bunların durumu bu. Çünkü onlar bu koltukları bırakamazlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler