"İzmir iş imkanları bol bir kent olacak"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, planlı çalışmalar sayesinde İzmir'in birkaç yıl içinde daha zengin ve iş imkanları bol bir kent haline geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Kısıkköy Metal İşleri Sanayi Sitesi Başkanı Engin Uğurlular'ı ziyaret etti.

Kentte çözümsüz kabul edilen ne kadar sorun varsa, hepsini çözüme kavuşturduklarını savunan Kocaoğlu, ''(İnciraltı planlanamaz) diyorlardı, planladık. (Balçova arsa mağdurlarının işi çözülemez) diyorlardı, çözüyoruz. (Basmane çukuru kapanmaz, o yüzden İzmir'e yatırım yapılmaz) diyorlardı, o çukuru da hallettik'' dedi.

Kocaoğlu, sanayi sitesinde ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların Aliağa-Menderes hattının devreye girmesiyle ortadan kalkacağını, bölgeye kentin dört bir yanından müşteri geleceğini ifade etti.

Aziz Kocaoğlu, planlı çalışmalar sayesinde İzmir'in birkaç yıl içinde daha zengin ve iş imkanları bol bir kent haline geleceğini kaydetti.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aksoy

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ise yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, ''1992'de kurulan ve 2020'ye kadar kullanılması hedeflenen Harmandalı Katı Atık Depolama Sahası'nın, çöp dağlarının kayması, metan gazı riskinin çoğalması ve yerleşim alanlarına olumsuz etkileri nedeniyle 2011'de kapanacağını söylediğini'' anımsattı.

Kocaoğlu'nun 2003'te ihale edilmiş yatırımı hayata geçiremediğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:
''İzmirlileri 6 yıldır (Çöpten elektrik üreteceğiz) sözleriyle oyalayan Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı'nda ihaleye rağmen tesisi kuramadı. Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı ve Tesisi ile Çiğli Atıksu Arıtma Tesisinden çıkan çamurdan biyogaz elde edilmesi yoluyla elektrik enerji tesisi kurulması ve işletilmesi inşaatı için açılan ihale, 6 yıl beklendikten sonra 22 Ocakta iptal edildi. Benzer yönetim zaaflarını metro dahil her projede görüyoruz.''

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı tutanaklarına göre Kocaoğlu'nun 12 Nisan 2007'deki oturumda ''Bizim beceremediğimiz, başaramadığımız iki konu var. Biri çöp, biri çamur'' dediğini belirten Aksoy, ''Kocaoğlu, gerçekleştiremediği projeyi seçim öncesi yeni bir iş, yeni bir proje gibi göstermeye çalışarak İzmirliyi yanıltıyor'' dedi.
 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak, yaptığı yazılı açıklamada, Yüreğir Ovası'ndaki eşine ait narenciye bahçesi ve tarlaların ailesinden miras kaldığını ifade etti.

Bazı adayların, gerçeği bilerek veya bilmeyerek Karataş Yolu Solaklı beldesi sınırlarında eşine ait, ailesinden miras kalan narenciye bahçeleri ve tarlaları, şehrin kuzeyinde arsaymış gibi göstermesinin siyasetin çirkin yönü olduğunu belirten Durak, şöyle devam etti:
''Yüreğir Ovası'ndaki tarlalar ne zamandan beri şehrin kuzeyinde arsa oldu? Evet, şehrin kuzeyinde 35 yıl öncesinden aldığım arsa ve araziler var. Ama eşime ait Yüreğir Ovası'ndaki yaklaşık 1300 dönüm narenciye bahçesi ve tarlalar, şehrin kuzeyinde değildir. Bazı siyasiler hayali iddiaları ortaya atıyorlar. Birileri bilerek veya bilmeyerek yanlış rakamlar veriyorlar. Basın da iddia sahiplerini dürüst zannederek bunları yayınlıyor. Bu iddialar yanıtsız kaldığında da başkaları o sözlerden alıntı yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor.''

 

CHP Adana Büyükşehir belediye başkan adayı Özgümüş

CHP Seçim Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş mahallelerde halkla toplantılarını sürdürüyor.

Özgümüş, yaptığı açıklamada, su faturalarıyla evlere ve iş yerlerine gönderilen ankette yüzde 74 gibi ezici bir halk kitlesinin kendisine destek verdiğini savundu.

Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı son günlerde sıkıntıların bastığını, kaçan oyları toparlama telaşına düştüğünü savunan Özgümüş, şunları kaydetti:
''Durak, her seferinde farklı anket sonuçları açıklıyor. Yüzde 74'ten önce yüzde 46'ya, son olarak da yüzde 41'e düştüğünü açıklamıştı. Böyle giderse seçime kadar yüzde 15'lere kadar düşecek. Bu anketlerin nasıl yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Buna benzer anketleri ben de yaptırabilirim. Durak'ın bu anket sonuçlarını açıklamasının amacı AKP'den CHP'ye kaçan oyları toparlamak, MHP'den benim şahsımda CHP'ye giden oyların önünü kesmektir. Ancak ne yaparsa yapsın Adanalı, 29 Martta Durak'a sandıkta gereken cevabı verecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler