"100 bin işçiyi kimin müsaadesiyle alacaksın"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yurttaşlara seslendi. Konuşmasında Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan, "bunların belediye başkan adayları, 'belediyeyi alayım 100 bin işçi alacağım' diyor. Arkadaş sen bu 100 bin işçiyi nereye, kimin müsaadesiyle alacaksın. Bir belediye İçişleri Bakanlığı'nın izni olmadan işçi alamaz" dedi.

Yayınlanma: 11.03.2009 - 14:44
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''büyük işverenlerin, bankaların zor durumda'' olduğunun söylendiğini ifade ederek, ''Hiç kimse zor durumda değil kardeşlerim. Gerçekler başka, bakmayın. Bunlar alışmışlar, hükümetleri köşeye sıkıştırarak, oralardan nemalanmaya. Tabii şimdi diyorlar ki IMF ile anlaşsınlar da bu para gelsin, bankalara servis yapılsın'' dedi.

Erdoğan, partisince Ordu'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Ordu'nun ''Ak hizmetlerle tanışacağını'' iddia etti.

Erdoğan, son 6.5 yılda her alanda çok önemli başarılara imza attıklarını, ekonomide, iç politikada, dış politikada, sosyal yaşamda Türkiye'yi çok farklı bir kulvara, boyuta taşıdıklarını savundu.

Kendilerinden önceki dönemde enflasyon rakamlarının ülkenin, çiftçinin, memurun belini büktüğünü ileri süren Erdoğan, hükümetlerin, siyasi partilerin enflasyona yenik düşüp, kaybolup gittiklerini, kendilerinin ise ''enflasyon belasına'' son verdiklerini öne sürdü.

Türkiye'yi MHP-DSP-ANAP iktidarının borçlandırdığını, bu borçların AKP tarafından ödendiğini ileri süren Erdoğan, ''100 liranın 64 lirası borçtu. Şimdi yüzde 25. Biz mi borçlandık, siz mi borçlandınız? Ey DSP, ey MHP, ey ANAP... ANAP yok artık ya, diğerlerinin de akıbeti aynı olacak. Onun için kime oy veriyoruz iyi bilin. Bunlar borçlandı, biz ödedik'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ''Atatürkçüyüm'' diyenlerin samimi, dürüst olmadığını öne sürdü ve ''Ne Atatürkçüsü... Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler. Bunlar değil miydi Atatürk ebediyete intikal ettikten sonra paranın üzerinden Atatürk'ün resimi kaldırıp, İnönü'nün resmini koyanlar'' dedi.



"Krizle ilgili tüm tedbirleri alan iktidar iş başında"

Dünyada büyük bir finans krizinin yaşandığını, krizin etkilerini Türkiye'nin de hissettiğini ama Türkiye'nin bu krizi en azıyla atlatacağını savunan Erdoğan, krizle ilgili bütün tedbirleri anında alan bir iktidarın iş başında bulunduğunu söyledi.

''Felaket tellalları var. Bu tellallara halkımın kulak asmadığına inanıyorum'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bunların ülke batsa umurlarında değil. Enflasyon 11 puana çıktı, sokaklara döküldüler. 'Gördün mü? Nereden nereye geldin' dediler. İnsaf, 30'dan aldık. Velev ki 11 olsun. Aradaki fark 19 puan. 19 puan yere düşürmüşüz. Dünya bir kriz yaşıyor. Şimdi 7.7 oldu. Sayın Baykal buna ne diyeceksin? Sayın Bahçeli sen ne diyeceksin? Dedikleri bir şey yok. Merkez Bankası faizi 11,5'e düşürdü. Yüksek diyordun, buna ne diyeceksin? Sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar buralardan nemalanıyor. Şimdi işsizlik diyorlar. Doğru 12 puan gibi bir işsizlik söz konusu. Geldiğimizde 10.3'tü. Türkiye'de nüfus bir taraftan artıyor.
Şimdi bunların belediye başkan adayları,
'belediyeyi alayım 100 bin işçi alacağım' diyor. Arkadaş sen bu 100 bin işçiyi nereye, kimin müsaadesiyle alacaksın. Bir belediye İçişleri Bakanlığının izni olmadan işçi alamaz. Bu bütçe meselesi. Bütçenin yüzde 30'undan fazlasını emeğe, işçiye, memura yani personel giderlerine harcayamazsın. Sayıştay incelemesini gerektirir. Ama bunlar geçmiş dönemde de bu dengeleri bozdukları için belediyelerimiz iflasla karşı karşıya kaldılar. Personeline 7 ay, bir sene maaş ödeyemeyen belediyeler var. Öyle devraldık bunlardan belediyeleri. Belediye Gelirleri Kanunu bunun için çıkardık. Devlete ait bazı gelirleri belediyelere devrettik, belediyeler biraz daha güçlensin diye.''

 

"Ele avuca gelir proje duydunuz mu?"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ''Sayın Baykal'dan bugüne kadar şöyle ele avuca gelir bir proje duydunuz mu?. Trabzon'a yönelik projesini duydunuz mu?. Duyamazsınız çünkü, beyefendi çok meşgul'' dedi.

Erdoğan, partisince Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde katılanlara hitap ederken, Trabzon'un bir medeniyet, kültür ve tarih şehri olduğunu belirterek, ''Trabzon ne zaman güleceğini bilir, Trabzon ne zaman gürleyeceğini, ne zaman taşacağını bilir'' diye konuştu. Kendilerine bir emanet yüklendiğini ve 6,5 yıl boyunca bu emaneti gururla, büyük bir sorumlulukla taşıdıklarını ifade eden Erdoğan, bu süre içinde Trabzon'u mahcup etmediklerini söyledi. Erdoğan, şimdi yeni bir dönemin arefesinde bulunulduğunu, yerel yönetimde de Trabzon'a hizmete talip olduklarını belirterek, ''Trabzon'u güzelleştirmeye, bir marka, 21. yüzyılın şehri yapmaya talip olduklarını'' kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler