Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşet haberinde, Mustafa Balbay'ın avukatlarının gazetecinin tutuklama kararına itirazını verdi. Hürriyet ise; Almanya'da 17 yaşındaki bir öğrencinin silahla okul basarak yaşattığı kanlı dehşeti ilk sayfasından okuyucularına duyurdu. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 12.03.2009 - 07:40
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Tutuklama kararına itiraz


Balbay’ın tutukluluğuna itiraz eden avukatlar Bülent Utku ve Akın Atalay, ilk gözaltına alınışta yurtdışı yasağı, ikincisinde ise tutuklama kararı verildiğini anımsattı. Avukatların dilekçesinde “En ağır tedbir olan tutuklama kararı verilmesi için, ortada somut, yeni, inandırıcı hiçbir hukuki ya da fiili değişiklik yoktur” denildi. Gazetecinin kamu görevlileriyle görüşmesini suç ortaklığıymış gibi sunmanın, demokratik hukuk devleti ve basın özgürlüğü açısından endişe verici olduğu vurgulandı.


HÜRRİYET

Dehşet okulu


Almanya'da geçen yıl atıldığı liseyi basan 17 yaşındaki silahlı cani, 15 kişiyi öldürdü. Polisle çatışırken intihar etti. Dehşetin tanığı bir Türk kızı yaşadığı ağır travma nedeniyle hastanelik oldu.


MİLLİYET

Bilime sansürü dünya ayıplıyor


TÜBİTAK yönetiminin Bilim Teknik dergisinde Darwin'e sansür uygulaması bilim camiasını sarstı. Dünyanın en saygın akademileri "Endişe verici, kabul edilemez, şaşırtıcı" şeklinde ağır eleştiriler yaptı.


RADİKAL

Gül İran'a samimiyet mesajımızı iletti...


'Obama yönetimi bölgede sorunlara Türkiye olmadan çözüm bulmanın zor olduğu fikrinde. Gül dönünce söyleyeceklerini dikkatle dinleyeceğiz"

 

AKŞAM

Devler baba sokağa atıyor


Sokak çocuklarını topluma kazandırmak için devletin tahsis ettiği Umut Sokak Çocukları Derneği tesisine 10 yıl sonra 'İşgalcisin, çık' yazısı gönderildi. 562 bin lira ceza kesilen dernek parayı bulamazsa kapısına kilit vuracak.


POSTA

Vahşet


Bir kadının 'Kocam beni dövüyor' şeklindeki ihbarı vahşi bir cinayeti ortaya çıkardı. Evi arayan polis, çatıda içinde yanmış ceset parçaları ve insan kemikleri bulunan bir çuvala rastladı. Katilin kardeşini öldürdükten sonra parçalara ayırıp sobada yaktığı ve bunuda cep telefonuyla görüntülediği sanılıyor.


VATAN

Yeni hedefi patronlar


Erdoğan medyadan sonra şimdi de ekonomik sıkıntıları dile getiren işverenlere kızmaya başladı: 'Hiç kimse zor durumda değil. Gerçekler başka..'

 

HABERTÜRK

Dolandırıldınız ama sevaptır

Almanya'daki Deniz Feneri'ne yaptıkları bağışları geri almak için başvuran 200 gurbetçiden 180'i 'hoca fetvasıyla' davadan vazgeçti.

 

BİRGÜN

AKP'nin mumu Kürtlere kadar


AKP'li adayların yerel seçim kampanyasında şoven öğeler giderek tırmanıyor. AKP Kürtlere açılacağını ifade ederken  rakiplerini Kürtlük ve DEHAP ittifakı üzerinden vurma çabasında.

 

SABAH

Bayraklı vurgun


Pes! "Yamyanlar" suçlamasıyla gündeme gelen Çankaya Belediyesi'nde, bayrak bile yolsuzluk fırsatı olarak görüldü.


TERCÜMAN

Karayalçın'a kara oyun


CD'li çirkin oyunların son hedefi Karayalçın oldu. Posta kutusu ve arabalara bırakılan CD'lerde Karayalçın'ın 2004'de Baydemir'de oy istediği iddia ediliyor.



YENİ ŞAFAK

Küfürbaza oy yok

Başbakan Erdoğan, 'Ağız tadıyla küfür edememekten' yakınan CHP lideri Baykal'a 'Milletimiz küfürbazlara prim vermez' diye cevap verdi.


ZAMAN

Demokrasi rotasını buluyor

Ergenekon soruşturması, ikinci iddianamenin mahkemeye sunulmasıyla birlikte yeni bir aşamaya geldi. 'Meclis ve hükümetin şiddet kullanılarak ortadan kaldırılması' gibi ağır suçların yapıldığı iddianame, terör örgütünün boyutlarını gözler önüne seriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler