Partilerin esnaf politikası

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, seçim öncesinde, siyasi partiler ve adayların esnafla ilgili ne yapmayı düşünüyorlarsa açıklamalarını istedi. Palandöken, perakende sektörünün önünün açılmasına yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 09:14
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere 20 gün kalmasına rağmen, küçük esnaf ve sanatkarlar konusunda hiçbir siyasi partinin ve adayın açıklama yapmadığını söyledi.

Esnaf ve sanatkarların yerel yönetimlerden beklentileri olduğunu belirten Palandöken, ''Perakende sektöründeki haksız rekabet konusunda ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorlar? En önemlisi mantar gibi çoğalan alışveriş merkezlerinin durumu ne olacak? Eskisi gibi çoğalmaya devam edecek mi? Siyasi partiler ve başkan adayları sorunlarımızın çözümüne yönelik esnaf dosyalarını zaman kaybetmeden açıklamalılar'' dedi.

"Esnaf dışlanmamalı"

Seçim sonrası iş başına gelecek yerel yöneticilerden esnaf ve sanatkarları koruyucu önlemler almalarını da isteyen Palandöken, şunları kaydetti, ''Belediyeler tarafından yoksul ailelere yapılan yardımlarda küçük esnaf ve sanatkarlar mutlaka düşünülmeli. Ailelere verilen yardım maddelerini bir firmadan almak yerine ihtiyaç sahiplerine nakit ödeme bedeli üzerinde yazılı çekler verilerek, istedikleri yerden ihtiyaçlarını giderebilmeleri sağlanmalı. Esnafı sıkmak yerine onları koruyucu tedbirler almalı. Perakende sektörünün önünün açılmasına yardımcı olunması gerekmektedir. Küçük esnaf ve sanatkarımızın ekonominin dinamosu konumunda olduğu unutulmamalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler