"Balbay çıkacak yine yazacak"

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a destek gazetenin Şişli binasında okurların yoğun katılımıyla başladı. Gazeteye akın eden Cumhuriyet okurları, bina önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Okurların, "Balbay çıkacak yine yazacak", "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atması dikkat çekti.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 11:02
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Mustafa Balbay'a destek için gazetenin Şişli binasında düzenlenen imza gününe gerek okuyucuların gerekse çeşitli derneklerin üyelerinin yoğun katılımı dikkat çekti. Gazete binasında zaman zaman izdiham yaşandığı gözlendi.

Etkinliğe katılan yurttaşlar, çeşitli basın organlarından imza gününe katılan birçok gazeteci ve televizyoncu ile Balbay'a destek için bir araya geldi. Medya dünyasının önemli isimleri, Mustafa Balbay'a ait kitaplara imza attı.


"Cumhuriyetimizi istiyoruz"

Okurlar, gazete binası önünde "Balbay çıkacak yine yazacak", "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Cumhuriyetimizi istiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı. Etkinliğe katılanların çoğunun yakasında Mustafa Balbay resminin yanında kendi isimlerinin yazması dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesine gelerek Balbay’a destek olan okurların tepkileri şöyle:
 

Suat Yaman: "Konuşmaya korkuyorum. Korkum millet adınadır. Başımıza birşey gelecek diye korkuyorum. Tüm yazarlarımızı içeri alanması çok korkutucudur. Bir korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. Hukuka güvenmek istiyorum. Korkusuzca konuşmak isteniyorum"

Hasan Doğan: "Mustafa Balbay’ın gözaltına alınmasını beklemiyorduk. Cumhuriyet Gazetesi beyaz sayfa olarak çıktıktan sonra Balbay’ı keyfi olarak gözaltına alındı. Bize gözdağı vererek, yıldırmak istiyorlar. Ama başarılı olamayacaklar. Biz gazetemize destek olmaya devam edeceğiz."

İsmet Gökmel: Mustafa Balbay için buradayım. Balbay’ın tutuklanmasını kabul etmiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık günlerde Atatürkçüler dayanışma içinde olmalılar. Bu karanlık günleri ancak dayanışma ile atlatabiliriz.

Nejat Ercümen:  Yaşananlar tam bir hukuksuzluk örneğidir. Birgün hukuk, bu işi yapanlarada lazım olacaktır. AKP iktidarının herhangi bir aykırılığa tahamülü bulunmuyor. Eleştiriyi kabul etmiyorlar. Alternatif ses istemiyorlar. Ben bir emekliyim. Kendilerine ne kadar oranda zam yapıyorlar. Emekliye ne kadar zam yapıyorlar. Yaptıkları hiçbir işi onaylamıyorum ve protesto ediyorum.

Nazire Yemen: "Yazarların ve aydınların cezaevinde olması beni çok incitiyor. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır. Ben bir eğitimciyim. Şu an eğitim sistemimiz dine dayalı sisteme doğru gidiyor. Biz bunlara karşı olduğumuz için destek olmaya geldik. Mücadeleye devam edeceğiz."
 

Taner Bilen: "Dinci faşizm yaratılmak isteniyor. Karşı devrim yapılmak isteniyor. Biz buna karşı olmak için Balbay’ı destekliyoruz. Cumhuriyetimize sahip olmak için destek olmaya geldik"

Aslı Tekecioğlu: "Bizde Balbay’a destek olmaya geldik. Atatürk’e, laik cumhuriyete, sosyal devlete gözdağı vermek isteyenlere karşı buradayız. Bizim sesimizi kısamayacaklar. Balbay çıkana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Balbay’ı tutuklayabilirler fakat bu kadar insanıda mı tutuklayacaklar"

Davut Kaymak:  "Balbay'ın kimliği, ne iş yaptığı önemli değil. Yaratılan suni Ergenekon davasının rejime olan intikamların, hırsların çıkarılması için kullanıldığını düşünüyorum. Baskı ve yıldırma politikası uyguluyorlar. Ancak bu toplumun toprakları güçlüdür, başarılı olamayacaklar"
 
Aysun Çetin: "Fikir özgürlüğüne saygı kalmadı. Fikir özgürlüğünü savunmak ve Mustafa Balbay'a destek olam k için buradayım"

Özen Uzer: "Mustafa Balbay, çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, ülke çakarlarından başka bir şey düşünmeyen bir yazar. Sesimiz olmasının sürmesini istiyoruz. Bize ışık tutuyordu. Çok iyi biliyorlar kimleri içeri alacaklarını.

Erdem Mısırlıoğlu: "Çok duyguluyum. Mustafa Balbay gazetecilikten başka hiçbir şey yapmadı. Düşüncelerini susturmak istediler. Onu okurlarından, çocuklarından uzak tutmaya hakları yok. Bütün yurtseverleri dayanışmaya çağırıyoruz."

Mehmet Akpınar: "Mustafa Balbay’ın tutuklanması bir demokrasi ayıbıdır. TBMM’de 300’ün üzerinde dokunulmazlık dosyası dururken, konuşan insanlar susturulmak isteniyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler