İzmir'de lise öğrencisinin saçlarını boyattığı iddiası

Saçlarını sarıya boyattığı gerekçesiyle okulunda çeşitli sorunlarla karşılaştığı öne sürülen Büyük Çiğli Lisesi öğrencisi M.D.K'nin iddialarını araştırmak üzere iki müfettiş görevlendirildi.

Yayınlanma: 12.03.2009 - 14:02
Abone Ol google-news

İzmir Valiliği, Büyük Çiğli Lisesi öğrencilerinden M.D.K'nin, saçlarını sarıya boyattığı gerekçesiyle okulunda çeşitli sorunlarla karşılaştığı yönündeki iddialarını araştırmak için iki müfettişin görevlendirildiğini ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, M.D.K'nin daha önce öğrencisi olduğu Adnan Saygun Lisesi ve 75. Yıl Meslek Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından saçlarını boyattığı gerekçesiyle derslere alınmadığı ve bu nedenle öğrencinin sınıfta kaldığına ilişkin haberler üzerine böyle bir açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, ''Yapılan ilk değerlendirmelere göre, adı geçen öğrenci hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmadığı, öğrenimini engelleyecek bir durum olmadığı ve okul değişikliklerinin velisi olan babasının isteği üzerine gerçekleştirildiği, M.D.K'nin eğitim-öğretimini sürdürmesi konusunda herhangi bir engelleme olmadığı gibi öğrencinin derslere devam ettiği bilgisi alınmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Konunun çeşitli basın yayın organlarında yer almasının ardından, öğrenci velisinin iddialarına yer veren haberlerin çıktığı, M.D.K'nin en son kayıt yaptırdığı Büyük Çiğli Lisesi'nde de benzer sorunlarla karşılaştığının aktarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Söz konusu iddialar ile M.D.K'nın saçlarının 'doğal sarışın' olduğuna ilişkin Ege Üniversitesi Dermatoloji Bölümü'nden alındığı ifade edilen raporun okul yönetimi tarafından kabul edilmediğine ilişkin iddiaları araştırmak üzere Valilik oluru ile iki müfettiş görevlendirilerek inceleme başlatılmıştır.''

Açıklamada, konuyla ilgili görevlendirilen müfettişlerin yapacakları inceleme sonuçlandığında kamuoyunun bilgilendirileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler