Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi, basının farklı çizgilerinden yazarlarla okurların, tutuklu gazeteci Mustafa Balbay’a destek olmak için bir araya gelmelerini manşetten gördü. Vatan ise Avrupa Parlamentosu'nda onaylanan Türkiye raporundaki 'laiklik' vurgusunu ilk sayfasından verdi. Radikal de ders kitaplarındaki din, ırk ve cinsiyet ayrımcılığı unsurlarını ortaya koyan raporu manşete taşıdı.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 07:43
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Büyük buluşma


Basının farklı çizgilerinden onlarca yazar, tutuklu Ankara temsilcimiz Mustafa Balbay’a destek olmak, düşünce ve basın özgürlüğünü savunmak için gazetemizde binlerce okurumuzla bir araya gelerek Balbay’ın kitaplarını imzaladı.



HÜRRİYET

TİM'in kurşunu burnuma geldi


Almanya, 16 kişinin öldüğü okul katliamının şokunu yaşıyor. Dehşet anının tanığı Selina Doğan, "Katilin tabancasından çıkan bir mermi burnumu sıyırıp geçti. Yüzümden kan akmaya başladı" derken hâlâ olayın şokunu yaşıyordu.



MİLLİYET

Oyundaki gibi öldürdü


Almanya'da Albertville Lisesi'nde 15 kişiyi katleden Tim Kretschmer'in "Hepsini vur" tarzındaki bilgisayar oyunu Counter Strike'ın tutkunu olduğu ortaya çıktı. Tim, katliam yapacağını bir gün önce internette duyurmuş.

 

RADİKAL

Kitaplar yenilendi 'o kafa' değişmedi


'Türküz, bütün başlardan üstünüz...' , 'Batı Karadeniz'e, hamsilere yem olsun diyeceğim ama gâvur etiyle beslenen hamsiden hayır mı gelir...'

Tarih Vakfı'nın beş yıl sonra ikincisini yayımladığı 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi', 'Yenilendi, eski kusurları giderildi' denilen kitaplardaki zihniyetin değişmediğini ortaya koydu.Yeni müfredata uygun hazırlanan 139 ilk ve ortaöğretim ders kitabında, eskiden olduğu gibi yine din, ırk ve cinsiyet ayrımcılığı unsurları mevcut.

 


AKŞAM

Okyanus'ta son çırpınış


Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan'ın, operasyonu önceden öğrendiği ve gözaltına alınmayı önlemek için savcı ile görüşmeye çalıştığı ortaya çıktı.

 

POSTA

İşte milletin hali


Zaten çok kötü durumda olan yoksulları ekonomik kriz kelimenin tam anlamıyla açlığa mahkum etti. Gaziantep Yardım Gönülllüleri Derneği dün gıda paketleri dağıtırken bu tablo çok net bir şekilde ortaya çıktı. Kadın ve çocuklar ezilme pahasına sıraya girip evlerine yemek götürmeye çalıştı.

 

VATAN

Avrupa da 'laiklik' dedi


Yeni ABD yönetiminin Türkiye'yi 'laik ve demokratik ülke' olarak tanımlamasından sonra Avrupa Parlamentosu da Türkiye Raporu'na dün son anda 'laiklik' vurgusunu ekledi.

 

HABERTÜRK

Albay'ı yakan ihbar mektubu


Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamı sırasında il jandarma alay komutanı olan emekli albay, Ergenekon'dan gözaltına alındı.


BİRGÜN

Ergenekon'da adım adım Zirve'ye doğru


Ergenekon kapsamında emekli albay Mehmet Ülger ile bir uzman çavuş gözaltına alındı. Ülger, Zirve Yayınevi katliamının yapıldığı dönemde Malatya İl Jandarma Alay Komutanıydı.

 

SABAH

Obama'nın PKK planı


ABD, PKK'ya silah bıraktıracak siyasal açılımları kapsayan bir plan hazırladı. Plan, Ankara'daki temaslarda görücüye çıktı.

 

TERCÜMAN

Ankara Yavaş'a koşuyor


MHP adayı Yavaş, her geçen gün Ankara'da oy trafiğini yükseltiyor.

 

YENİ ŞAFAK

Photoshoplu üniversite


İstanbul'da vakıf üniversitesi kurmak için başvuran işadamı, YÖK iznini beklemeden hayali akademik kadro kurdu. Bir başka üniversitenin kiracı olarak bulunduğu binayı da okul olarak gösterdi.

 

ZAMAN

Ergenekon Zirve'ye uzandı


Ergenkon soruşturması kapsamında eski Malatya İl Alay komutanı Albay Mehmet Ülger ile istihbaratçı Uzman Çavuş Mehmet Çolak gözaltına alındı. 3 misyonerin öldürüldüğü Zİrve Yayınevi baskını sırasında Malatya'da görev yapan emekli Albay Ülger'in Ergenekon sanıklarıyla yaptığı konuşmalar teknik takibe takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler