Başhekim görevden alındı

İstanbul Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ün, hematoloji uzmanı Dr. Dilek Argon Beyazıt'ı darp ettiği iddiası üzerine soruşturma başlatan Sağlık Bakanlığı başhekimi görevinden aldı.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 10:25
Abone Ol google-news

İstanbul Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk, aynı hastanede hematoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Dilek Argon Beyazıt'ı darp etmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan soruşturma sonrası görevinden alındı.

 

Her ikisi de suçlu

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekiminin Hematoloji Uzmanını darp ettiği iddiasıyla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda her iki hekimin de kusurlu bulunduğu ve haklarında yasal işlem tesis edildiği belirtildi. Açıklamada; "Başhekimin görevinden alınarak görev yerinin değiştirilmesine karar verilmiş, Hematoloji Uzmanının ise emekliye ayrılmış olması nedeniyle hakkında idari öneri getirilmemiştir" denildi.

İstanbul Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 Ocak'ta yaşanan olayda; Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk'ün hematoloji uzmanı Dr. Dilek Argon'a hastane koridorunda hakaret ettiği, ardından da Dr. Argon'u darp ettiği iddia edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler