Asil Nadir'e destek verdiler

KKTC Maliye Bakanlığı'nın Asil Nadir'e ait Kıbrıs Medya Grubu ve bağlı şirketlerine 11 milyon TL'lik vergi ihbarnamesi göndermesi, çeşitli çevrelerce protesto ediliyor. Kıbrıs Medya Grubu önünde toplanan göstericiler ''basına uzanan eller kırılsın'', ''basın özgürdür, özgür kalacak'', ''Kıbrıs'ta demokrasi engellenemez'', ''susma sustukça sıra sana gelecek'' şeklinde slogan attılar.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 12:26
Abone Ol google-news

KKTC Maliye Bakanlığı'nın Asil Nadir'e ait Kıbrıs Medya Grubu ve bağlı şirketlerine 11 milyon TL'lik vergi ihbarnamesi göndermesi, muhalefet partileri ve bazı sendikalar tarafından protesto ediliyor.

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Toplumcu Demokrasi Partisi ve bazı sendikalar bugün Kıbrıs gazetesi önünde eylem düzenleyerek destek belirttiler.

Kıbrıs Medya Grubu önünde toplanan siyasi partilerin yetkilileri ve adaylar ile bazı sendikaların başkanları ve üyelerinin katılımıyla gazete önünde yapılan gösteride, ''basına uzanan eller kırılsın'', ''basın özgürdür, özgür kalacak'', ''Kıbrıs'ta demokrasi engellenemez'', ''susma sustukça sıra sana gelecek'' sloganları atıldı. Eylemciler hükümeti, alkışlarla protesto etti.

KKTC Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Medya Grubu ile bağlı şirketlerine dün gönderdiği ihbarnamede, 11 milyon TL'lik vergi borcuna karşılık 24 saat içinde ödeme taahhüdü istemişti. Bugün akşam saatlerinde dolacak 24 saat bitiminde bu taahhüdün verilmemesi halinde, medya grubunun yönetiminin kayyuma devredileceği de belirtilmişti.

 

Kıbrıs Türk Basın Konseyi'nin açıklaması

Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı ve Dünya Basın Konseyleri Birliği (WAPC) MYK Üyesi İsmet Kotak yaptığı açıklamada, Kıbrıs Medya Grubu'na ait şirketlerin ''borçları, sosyal güvenlik fonlarına olan prim ödemeleri veya TMSF borçları harman yapılarak belirli yasal gerekçeler ileri sürülerek, seçim öncesinde kamuoyu gözünde baskı niteliği taşıyacak icraat yapılmasının hata olduğunu'' savundu.

Kotak, açıklamasında şunları kaydetti:
''Kıbrıs Türk Basın Konseyi olarak seçim döneminde basına dönük ve baskı niteliği taşıyan her girişimin hatalı olduğunu, bundan vazgeçilmesinin gerekliliğini herkese anımsatırız. Basın Konseyi, anlaşmazlıkların Konsey ilkelerine uygun olarak görüşme yoluyla çözümlenmesinden yana olduğumuzu, seçim kargaşası içinde uygulamalardan basın emekçilerinin zarar görmesinin önlenmesi gerektiğini işaret ederiz. KKTC'deki bu durumu Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanlığına bildirdiğimizi kamuoyuna açıklarız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler