Kılıçdaroğlu: İstanbul'da ulaşım 1 TL olacak

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un ulaşım sorununa değindi. "Nereye giderseniz gidin İstanbul'da ulaşım 1 TL olacak" diyen Kılıçdaroğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'daki ulaşım sorununu bugüne kadar çözemediğini'' belirtti.

Yayınlanma: 13.03.2009 - 12:47
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Derneği üyeleriyle bir araya gelerek, görüşlerini aktardı. Greenpark Otel'de düzenlenen kahvaltıda konuşan Kılıçdaroğlu, 2 bin 53 Özel halk otobüsünün toplu ulaşımda görev yaptığını belirterek, İstanbul'un en önemli sorununun ulaşım olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyledi.


Nereye gidersen git 1 TL

İstanbul'un çeperlerinde yaşayan milyonlarca insanın kentin merkezine gelmek için küçük bütçelerinden büyük pay ayırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Projelerimize şöyle bir hedef koyduk, nereye giderseniz gidin İstanbul'da ulaşım 1 TL olsun dedik. Özel halk otobüsü çalıştıran arkadaşların ciddi masrafları olduğunu biliyoruz. Eğer bu fiyat yani 1 TL masraflarını karşılamıyorsa aradaki farkı Büyükşehir Belediyesi olarak biz kapatacağız. Nasıl İETT'nin zararlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılıyorsa bir kamu görevlisi olan özel halk otobüslerinin zararlarını da kamu otoritesi karşılayacaktır'' dedi.

Ulaşımın İstanbul'da bütün alanlarıyla birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'daki ulaşım sorununu bugüne kadar çözemediğini'' belirtti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafın sorunlarını dinledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler