Türk Eğitim-Sen'den MEB genelgesine dava

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Şubat ayında yayınladığı yönetici atamasıyla ilgili genelgenin ''valiliklere sınırsız takdir yetkisi sağladığı'' gerekçesiyle, genelgenin yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB'in yayımladığı 5 ''Yönetici Atama Yönetmeliği''nin 4'ünün yargıdan döndüğünü belirterek, son olarak 24 Nisan 2008 tarihli yönetmeliğin yürürlükte olduğunu kaydetti.

Bu yönetmeliğe rağmen bakanlıkça genelgeler yayımlandığını ifade eden Koncuk, ''Yönetici atamaları sorununa çözüm bulamayan Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı işlemlerle her daim çalışanlarını mağdur etmektedir'' dedi.

Koncuk, 31.10.2008 tarihli genelgeyle valiliklerin boş eğitim kurumu yöneticilikleri için duyuru yapmasının istendiğini anımsatarak, buna rağmen, 41 il valisinin boş eğitim kurumu yöneticiliklerini duyuruya çıkarmadığını belirtti. Koncuk, bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Bu olayın ardında MEB'in 23.02.2009 tarihli bir genelge daha yayınladığını ifade eden Koncuk,bu genelgeyle ise valiliklere sınırsız bir takdir yetkisi tanındığını ileri sürdü. Koncuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Söz konusu genelgenin uygulanması ile ülkede büyük bir kaosun yaşanacağı kuvvetle muhtemeldir. Çünkü, atanmak için gerekli şartlara haiz olan eğitim çalışanları bulundukları illerdeki valilerin keyfiyetine göre atanabileceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti merkezi sisteme göre yönetilmektedir, eyalet sistemine göre değildir. Valiliklere bu denli sınırsız yetkilerin verilemeyeceği Danıştay kararları ile de sabit olmasına karşın davalı idarenin bu ısrarcı tutumunu anlamak ne yazık ki mümkün değildir. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen, söz konusu genelge hak gaspına yol açtığından dolayı Danıştay nezdinde dava açtı.''

Koncuk, Türkiye'de 25 bin eğitim kurumunun vekaleten yönetildiğini ifade ederek, ''Son 10 ay içinde sadece 14 ilde yönetici ataması yapıldı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler