"Diriliş" Gelibolu'da sahnelendi

Turgut Özakman'ın ''Diriliş Çanakkale 1915'' romanından uyarlanan ''Diriliş'' adlı tiyatro oyunu, Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından, Gelibolu'da sahnelendi.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 15:10
Abone Ol google-news

"Diriliş" Gelibolu'da sahnelendi. Samsun Sanat Tiyatrosu kurucusu ve ''Diriliş'' adlı oyunun yönetmeni Yaşar Gündem, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Atatürk Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda, ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eserden sahneye uyarlanan oyunu oynadıklarını hatırlattı.

Bugün de ''Diriliş'' adlı oyunu sahneye koyduklarını belirten Gündem, ''Biz bu oyunu 18 Mart'ta Çanakkale'de sahneye koyacaktık fakat salon bulunamaması nedeniyle, Gelibolu'dan gelen talebi değerlendirdik. Asıl amacımız tarihimizi anımsatmak, halka bir şeyler verebilmek ve bu toprakların ne şartlarda kazanıldığının altını çizmektir'' dedi.

Atatürk Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayfer Kalbaran da 75. Yıl İlköğretim Okulu ile birlikte Samsun Sanat Tiyatrosu ile görüştüklerini ifade ederek, oyunun ilçede sahnelenmesi için talepte bulunduklarını söyledi.

Samsun Sanat Tiyatrosu'nun tekliflerine sıcak baktığını ve ilçeye gelerek oyunu sahnelediklerini anlatan Kalbaran, tiyatronun, okul aile birliği yararına düzenlendiğini kaydetti.

Kalbaran, ''Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. Yıl Dönümü dolayısıyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Öğrencilerimizin tarihe ışık tutan bu eseri izlemesi çok önemli'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler