Türk şirketleri personel eğitimine önem vermiyor

İş ve insan kaynakları siteleri tarafından yapılan araştırma Türkiye'deki şirketlerin personel eğitimine gereken önemi vermediğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 14.03.2009 - 17:59
Abone Ol google-news

Türkiye'deki şirketlerin personel eğitimine gereken önemi vermediği belirtildi. İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com ve performans yönetim şirketi Develor işbirliğiyle yapılan ''2008 Türkiye İK Araştırması'' Türkiye'deki şirketlerin personel eğitimine gereken önemi vermediğini ortaya koydu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, araştırmaya göre, Türk firmalarının yüzde 52,9'unun bir eğitim bütçesine sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada, Türk firmalarının, eğitim programlarını Orta Avrupa'ya kıyasla daha az önemsediği kaydedildi.

Söz konusu araştırmanın, Türkiye'de, ağır endüstri, imalat sanayi, perakende, bankacılık ve finans, kamu hizmeti, lojistik, inşaat ve gayrimenkul, danışmanlık, telekomünikasyon ve bilişim gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerdeki toplam 514 insan kaynakları profesyoneline soruların yöneltilmesiyle gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, araştırma ile ilgili şunlar kaydedildi:
''Türkiye'deki şirketlerin yüzde 52,9'u eğitime bütçe ayırıyor. Orta Avrupa'da ise bu oran yüzde 87,2'ye ulaşıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'de şirketlerin gelişim programlarında öncelik vermeyi planladıkları iş grupları ise satış ve müşteri ilişkileri yüzde 73,4, orta kademe yöneticiler yüzde 67,9, bölüm müdürleri yüzde 63,9, üst yönetim yüzde 58,5, mavi yakalı çalışanlar yüzde 47,7, mali ve idari işler çalışanları yüzde 40,9 olarak sıralanıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler