"Yeni pakette de unutulduk"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, açıklanan dördüncü pakette de unutulduklarını belirterek, talebin arttırılmasına yönelik önlemlerin otomotiv, beyaz eşya ve konut sektörüyle sınırlı tutulduğunu, piyasaların likidite sıkıntısının bu üç sektöre verilen destekle çözümlenemeyecek boyutlarda olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 16.03.2009 - 11:12
Abone Ol google-news

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, hükümet tarafından açıklanan son paketi değerlendirerek, "Talebin arttırılmasına yönelik önlemler otomotiv, beyaz eşya ve konut sektörüyle sınırlı tutulmuştur. Piyasaların likidite sıkıntısı yalnızca bu üç sektöre verilen destekle çözümlenemeyecek boyutlardadır" dedi.
 

"Çalışanlara alışveriş çeki ödeme gündeme alınmalı"

Ekonomik krizin olumsuz etkilerinin hafifletilmesi için Hükümetçe açıklanan ve 9 önlem içeren dördüncü çözüm paketinin, beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu ifade eden Palandöken, şöyle devam etti:
"Önlemler paketinin hazırlık çalışmaları sırasında dile getirilen ancak pakete dahil edilmeyen çalışanlara nakit veya alışveriş çeki verilmesi kararı tekrar gündeme alınmalıdır. Böyle bir desteğin açıklanan paketteki gibi yalnızca üç sektörü değil tüm mal ve hizmet piyasalarını hareketlendireceği, ekonomik bir gerçek olarak ortadadır. Bu konunun Hükümet yetkililerince yeniden düşünülmesini öneriyoruz ve çalışanlara verilecek böyle bir desteğin etkili ve başarılı olabilmesi için 2 milyonluk esnaf-sanatkarlar kesimi olarak bizlerde her türlü desteği vermeye hazırız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler