Ankara Valiliği'nin sitesi hacklendi

Ankara Valiliği'nin resmi sitesi (www.ankara.gov.tr) korsanların saldırısına uğradı. Cyber Protest Team kod adlı saldırganlar, bıraktıkları mesajda, sitedeki önemli açıklar nedeni ile web sayfasını yapan bilgi işlem müdürlüğünü birçok kez uyardıklarını belirttiler.

Yayınlanma: 17.03.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

Kendilerine Cyber Protest Team adını veren korsanlar Ankara Valiliği'nin web sitesine bıraktıkları mesajda sitedeki önemli açıklar nedeniyle web sayfasını yapan Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne bir çok kez uyarı maksatlı e-posta gönderdiklerini belirttiler. Ancak uyarılarının dikkate alınmadığını ifade eden korsanlar bıraktıkları mesajda, "Ankara Valiliği'nin de içinde bulunduğu bir çok valilik sitesine PKK'nın sözde hackerları tarafından saldırı yapılacağının bilgisini aldıklarından dolayı" bu uyarıda bulunduklarını ifade ettiler.

Yaptıkları işin TCK'da suç olduğunu bildiklerini de kaydeden korsanlar, siteye herhangi bir zarar vermediklerini ve web sayfasının akışını durduracak bir teşebbüste bulunmadıklarını da belirttiler. Yaklaşık 12 saat korsanların mesajının yayınlandığı site daha sonra valilik yetkililerince onarıma alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler