Şehit Üsteğmen son yolculuğuna uğurlandı

Konya'nın Altınekin ilçesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 uçağının eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu, şehit olan Pilot Üsteğmen Murat Türkmen'in cenazesi, Amasya'nın Merzifon ilçesinde defnedildi.

Yayınlanma: 18.03.2009 - 16:43
Abone Ol google-news

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-4 tipi uçağın, Altınekin ilçesine bağlı Ayışığı köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Murat Türkmen'in cenazesi, askeri uçakla Merzifon 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

Daha sonra şehit erin ailesini yaşadığı Mahsen Mahallesindeki eve götürülen cenaze, Türk Bayrağı asılı baba evinde yakınları tarafından karşılandı. Cenazenin eve getirilmesi sırasında şehit üsteğmenin bir yıllık eşi Elif Türkmen, babası Hayrettin ve anne Zübeyde ile kız kardeşleri Nuriye ve Nuray Türkmen'in yakınlarının desteğiyle ayakta durduğu gözlendi.

Bir süre burada bekletilen cenaze daha sonra Dönertaş Cami'ne getirildi. Kılınan ikindi namazının ardından da şehit pilotun cenazesi Merzifon Hava Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, 2'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Malatya 7'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül, Merzifon 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tayfur Fikret Erbilgin, Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, AKP Amasya Milletvekilleri Akif Gülle, Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-4 tipi eğitim uçağının, Altınekin ilçesine bağlı Ayışığı köyü yakınlarında düşmesi sonucu Pilot Üsteğmen Murat Türkmen şehit olmuş, Pilot Yüzbaşı Uğur Aydın yaralanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler