Öğrenciler, bursların kesilmesini protesto etti

Öğrenci Gençlik Sendikası'na (Genç-Sen) üye bir grup üniversite öğrencisi, belediyelerin burs vermeyi durdurmasını protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü.

Yayınlanma: 19.03.2009 - 14:27
Abone Ol google-news

İstanbul Beyazıt Meydanı'ndaki İstanbul Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası'na (Genç-Sen) üye öğrenciler, sloganlar atarak, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Burada grubu temsilen 2 öğrenci, bir belediye yetkilisiyle görüştü.

Görüşme sonrasında, grup adına açıklama yapan Gülsena Erdoğdu, CHP'nin burslarla ilgili kanunun iptali için açtığı dava sonucunda, belediyelerin doğrudan burs vermesinin engellendiğini söyledi.

Belediyelerin 100 TL'lik bursu öğrencilere vermeyi çok gördüğünü dile getiren Erdoğdu, öğrencilerin insanca eğitim alabileceği bir sistem talep ettiklerini kaydetti. Öğrencilere burs verilmesinin parasız eğitimin ve sosyal devletin bir gereği olduğunu anlatan Erdoğdu, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.

Kendilerini burslara mahkum edenlerin, bu bursları derhal ödemesi gerektiğini savunan Erdoğdu, öğrenciler olarak, ödenmeyen bursları alana kadar belediye yetkilileriyle görüşeceklerini kaydetti. Grup, polisin güvenlik önlemleri eşliğinde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler