Gerçek Slumdog Millionaire bulundu!

Oscar ödüllü film "Slumdog Millionaire" gerçek oldu! Hindistan'da "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında büyük ödülü bugüne kadar tek bir kişi alabildi, o da yoksul bir gençti. İşte gerçek Harsh Nawath'ın hikayesi...

Yayınlanma: 20.03.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Hindistan'ın kenar mahallelerinde yetişip “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasına katılarak büyük ödülün sahibi olan gencin hikayesini konu edinen "Slumdog Millionaire" filmi kuşkusuz yıla damgasını vurdu.

Alman 'Der Spiegel' dergisi 8 Oscar kazanan filmdeki hikayenin bir benzerinin gerçekte de yaşandığını ortaya çıkardı.
 
Hindistan’da “Harsh” olarak tanınan Harshvardhan Nawathe“Kim Milyoner Olmak İster?"in Hint versiyonu olan "Kaun Banega Crorepati"ye 19 Ekim 2000'de katıldı. Hindistan'ın yaklaşık 3'te 1'inin yani 350 milyon kişinin izlediği yarışmada
büyük ödül olan  10 milyon Rupi’yi (150 bin Avro) kazanan ilk ve tek kişi oldu.

Yarışmaya 27 yaşındayken katılarak büyük ödülün sahibi olan Harsh Nawathe, bugün kendini Mumbai şehrindeki “kenar mahalle” çocukların eğitimine adadı. Harsh, Mumbai'deki "kenar mahalle" çocuklarına öğretmen, araç gereç, giyecek ve bilgisayar dersleri sağlayan bir derneğin parçası.


Hayatını değiştiren soru

Harsh'ın hayatını değiştiren son yani 15. soru Hindistan Anayası ile ilgili. "Aşağıdakilerden hangisi Hindistan Anayası’na göre parlamento oturumlarında yer alabilir? (Eyalet Başsavcısı) " sorusu Harsh'a 10 milyon Rupi getirerek onu zengin yapmış.


Film hayal kırıklığı yarattı

Hindistan'da "Slumdog Millionaire" hakkında konuşacak onun kadar fazla şeyi olan kuşukusuz bir başka kişi daha yok. Hindistan'da haziran ayında gösterime giren filmi en yakın sinemaya giderek izlemiş. Filmde kendi hayatından parçalar ummayı bulan Harsh için film tam bir hayalkırıklığı yaratmış. Harsh filmi izleyince "bir Hollywood ya da Bollywood masalı gibiydi, ama benim yaşadıklarım gerçek" diye düşünmüş.


Bir halk kahramanı

35 yaşındaki Harshvardhan Nawathe şimdi, eşi ve 4 aylık çocuğuyla Mumbai’in kuzeyinde bulunan küçük dairede yaşıyor. Kazandığı paraya rağmen mütevazi bir hayat sürüyor. Ama o bir halk kahramanı. Harsh hâlâ sokakta tanınıyor ve Hindistan’da onun hikayesi filmdeki hikayeden çok daha fazla seviliyor ve anlatılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler