Obama'nın teklifine AB desteği

ABD Başkanı Barack Obama'nın, İran'a "diplomatik kanalları kullanarak taze başlangıç" teklifi dünyadan olumlu tepkiler alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği (AB) ortak dış politika ve güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, teklifin "çok yapıcı bir mesaj ve çok iyi bir öneri" olduğunu belirtti ve İran'dan zekice bir tepki beklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği (AB) ortak dış politika ve güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'a, "diplomatik kanalları kullanarak taze başlangıç" teklifinin "çok yapıcı bir mesaj ve çok iyi bir öneri" olduğunu belirterek, "Kuvvetle umarım ki İran'ın buna tepkisi zekice olacaktır" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya adına İran'la nükleer müzakereleri yürüten Solana, AB zirvesinde basına yaptığı açıklamada, "Umarım İran, Başkan Obama'nın sözlerine dikkat kesilir. Umarım bu öneri, Tahran'la ilişkilerde yeni bir fasıl açılmasını sağlar" diye konuştu.

ABD Başkanı Obama, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı çağrıda, Washington yönetimi olarak şimdi İran ile her alanda diplomasi taraftarı olduklarını, yapıcı ilişkiler aradıklarını söylemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon