Marmaris halkı isyan etti

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye köyünde özel bir şirket tarafından yapılan manganez rezervi araştırması çevreciler ve köylüler tarafından endişeyle karşılanıyor. Konuyla ilgili çalışmaların durdurulması için eylem düzenleyen çevreciler ve köylüler, Ankara'nın seslerini duymasını talep etti.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 12:09
Abone Ol google-news

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Osmaniye köyünde özel bir şirket tarafından yapılan manganez rezervi araştırma çalışmalarının durdurulması için açılan davanın son duruşması öncesinde çevreciler ve köylüler ''madene hayır'' afişleri dağıtmaya başladı.

Ulusal Egemenlik Caddesi'nde toplanan çevreciler ve köylüler, kurdukları stantta yoldan geçen yurttaşlara ''madene hayır'' yazılı el afişleri dağıttı.

Muğla İdare Mahkemesi'ne Marmaris, Turunç ve İçmeler belediyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşların açtığı ruhsat iptali davasının avukatlığını yapan Necmettin Yankol, karar duruşmasının 26 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Yurttaşlardan duruşmaya gelerek, destek vermelerini isteyen Yankol, ''Duruşma öncesi çevreye duyarlı insanların Muğla'ya gelmesini istiyoruz. Maden konusuna halkın dikkatini çekmek için bu afişleri hazırlattık. Marmarislilerin bu afişleri iş yerlerine ve araçlarına asmalarını istiyoruz. Toplam 10 bin adet afiş bastırdık. Afişleri Marmaris, beldeler ve köylerde dağıtıyoruz'' dedi.

Yankol, Osmaniye köyündeki arama ruhsatının iptal edilmesi durumunda, bu kararın diğer 41 ruhsat için de emsal teşkil edebileceğini öne sürdü.

 

"Ankara duy sesimizi"

Köylüler ve çevreciler ise ''Marmaris'te maden istemiyoruz, Ankara duy sesimizi'' diye slogan attılar.

Bazı köylülerin arıcı kıyafeti giyerek afiş dağıtması yurttaşların ve turistlerin de ilgisini çekti.

Bu arada, Atatürk Meydanı'na Marmaris Belediyesi'nce, ''Marmaris'te Madene Hayır'' afişi asıldı. Afişte, ''Dört tarafı Milli Parklarla çevrili yeryüzü cenneti Marmaris'i bir maden şehrine dönüştürmek isteyenlere karşı çıkıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 41 ayrı noktaya verdiği maden arama ruhsatlarının iptal edilmesini istiyoruz'' denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler