DTP nevruz etkinliği düzenledi

Batman ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde Demokratik Toplum partisi (DTP) tarafından nevruz etkinliği düzenlendi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna yaptığı konuşmada, her meşaleyle odunları, lastikleri tutuşturduklarında, ''zulümkarları, tetikçi zihniyeti ve inkarı'' yaktıklarını söyledi.

Yayınlanma: 20.03.2009 - 18:41
Abone Ol google-news

Batman'daki etkinlik Bağlar Mahallesi Yeni Otogar yanındaki alanda yakılan ateş ve ardından çekilen halaylarla başladı. Çevre ilçe belde ve köylerden de katılımın olduğu etkinlikte DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna yaptığı konuşmada, her meşaleyle odunları, lastikleri tutuşturduklarında, ''zulümkarları, tetikçi zihniyeti ve inkarı'' yaktıklarını söyledi. Ayna, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürt sorununu çözeceğini vaat etti, bu halk ona şans tanıdı. Ama operasyon üstüne operasyonlar düzenledi. Hakkari'de gözümüze bakabaka, 'Ya sev ya terk et' dedi. Bu mudur kardeşlik anlayışı'' dedi.

Konuşmadan sonra yerel sanatçıların konser verdiği etkinlikte gruptan bazı kişilerin,zaman zaman terör örgütü lehine sloganlar atması üzerine, tertip komitesi belirlenen sloganlar dışında slogan atılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Yoğun yağmura rağmen yapılan etkinliğe, sivil toplum örgütleri ve bazı yabancı heyetler katıldı.
 

Cizre

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki kutlamalar da ilçe Dicle Nehri kenarında düzenlendi. DTP'li Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak Kürtçe yaptığı konuşmada, ''Bugün eğer Başbakan TRT Şeş kanalını açtıysa bu sizin sayenizdedir, bu alanı dolduranların sayesindedir'' dedi. Budak'ın konuşmasından sonra DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP'li belediye başkanları ile birlikte Nevruz ateşini yaktı. Batman ve Cizre'deki etkinlikler olaysız sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler