"Çarkıfelek'e çık, şovmenlik yap"

Seçimlere bir hafta kala siyasi partiler arasında seçim mitingleri de gövde gösterisine dönüşüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Baykal'ın televizyonda karşılıklı konuşma daveti için yaptığı çağrıya, "Tutturmuş bir televizyon televizyon. Çık Çarkıfelek'e, Televole'ye orada şovmenlik yap" yanıtını verdi.

Yayınlanma: 22.03.2009 - 11:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan, konuşmasında Baykal'ın televizyonda karşılıklı konuşma daveti için "Tutturmuş bir televizyon televizyon. Çık Çarkıfelek'e, Televole'ye orada şovmenlik yap" dedi.

"Hiçbir zaman Baykal'ın idealinde bu ülkede iktidar olmak yok" diyen Erdoğan, "Niye? Çünkü biliyor ki benim halkım ebedi muhalefet olarak ilan etti. Şimdi yalvarıyor, anneciğim ne olur bana bir iktidar. Bu millet sana vermeyecek" dedi. Erdoğan Baykal'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:
"Kalkmış başkalarının yaptıklarını kendine mal ediyor, diyorum ki sayın Baykal sen ne yaptın? Senin bir dikili taşın var mı onu söyle. Sen Enerji Bakanlığı yaptın, bu ülkeyi kuyruğa mahkum ettin. Benim çiftçim mazot bulamadı, otomobillerimize benzin bulamadık. Sen Maliye Bakanlığı yaptın, bizi deliksiz kuruşa mahkum ettin ve rakamları da maalesef doğru söylemiyor. Ciddi manada saptırmalar var, doğru konuşmuyor, resmi rakamlar ortada her şey ortada, ama tabi bu ara maalesef iyice kimyası bozulmuş durumda. Öyle bir durumdaki şu anda devletin valilerine sataşıyor, yargıya sataşıyor, maliyeye sataşıyor, bütün bürokratlara hepsine sataşıyor ve devletin bürokratlarının hepsi AKP'li diyor."
 

Şimdi yalvarıyor

Erdoğan, Baykal'ın iktidar olmak için, "Anneciğim ne olur bana bir iktidar" diye yalvardığını ileri sürerek, "Bu millet sana vermeyecek. Çünkü kılavuzu farklı. Kılavuzu karga olanın... CHP'nin tapusu Baykal'ın elindedir, MHP'nin tapusu Bahçeli'nin elindedir, AKP'nin tapusu milletin elindedir. Farkımız bu" diye konuştu.
 

"Çık çarkıfelek'te şovmenlik yap"

Erdoğan, CHP Lideri Baykal'ın televizyonda karşılıklı konuşma daveti için yaptığı çağrıya şu yanıtı verdi: "Tutturmuş bir televizyon televizyon. Tamam çık Çarkıfelek'e, Televole'ye orada şovmenlik yap. Ben de seyrederim sen çıkarsan bak. Herşey burada. Dünya istikrara, güvene geliyor. Türkiye'ye bir yatırımcı gelecekse önce istikrara geliyor. Türkiye'de istikrar varsa uluslararası yatırımcı buraya gelir. Ama bunlar uluslararası yatırımcıyı sevmez. Buraya George, hristiyan gelmesin. Niye? Ya paranın dini , milliyeti olur mu? Biz serbest rekabet olmalı diyoruz. Yatırımı yapacak Ahmet'i Mehmet'i çalıştıracak. Vergisini ödeyecek, yatırımını yapacak. Böyle bir insana senin kırmızı halı döşemen lazım. İşte Galataport'u engellediler. Galataport olsaydı orası gıcır gıcır olacaktı. Ne oldu kim kazandı kim kaybetti? Türkiye kaybetti."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler