Madımak Oteli satılıyor

Sıvas'ta 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olaylarda 37 kişinin hayatını kaybettiği ''Madımak Oteli''nin internet üzerinden gerçekleştirilen satış ilanında, otel için yurtdışından teklifler olduğu duyuruldu. Yetkililer, rayiç değerler dikkate alınarak, satış bedelinin 9 milyon 950 bin Avro olarak belirlendiğini ancak pazarlık payının olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 23.03.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

Merkezi İstanbul'da bulunan Ermaks Gayrimenkul firması aracılığıyla bir internet sitesine verilen madımak Oteli'nin satış ilanında bazı değişiklikler yapıldı. Yenilenen ilanda 9 milyon 950 bin Avro fiyat biçilerek satışı sunulan otelin daha önceki ilan bölümünde yer alan ''Madımak Oteli, günümüzde her gün artan marka değeri ile dikkati çekmektedir'' ifadeleri kaldırıldı.

İlanda Eski Belediye Sokak Numara 2'de faaliyet gösteren 44 odalı 80 yataklı olduğu belirtilen otelin 2 yıldızlı olduğu anımsatılıyor. Tesis tipi otel olarak belirtilen binanın 2 bin 100 metrekare kapalı alanı, iskanın alındığı, kat mülkiyeti tapulu olduğu ve takas yapılamayacağı kaydediliyor.

Otelin iç ve dış özellikleri ile konumunun anlatıldığı, binanın içinden ve dışından fotoğrafların kullanıldığı ilanın yenilenen bölümünde ''Otel Madımak neden değerlidir?'' başlığıyla yapının değeri 10 maddeyle şöyle sıralandı:

''Baştan itibaren otel olarak düşünülmüştür. Bölgenin en uzun süre otelcilik hizmeti veren kuruluşudur. Otelcilik faaliyetini aynen sürdürmektedir. Kuruluşundan 17.03.2009 tarihine kadar asla satışa sunulmamıştır. Sıvas'ın tam merkezindedir. Sıvas merkezinde arsa değerleri çok yüksektir ve otel yapılacak boş arsa yoktur. Sıvas kenti, valiliğin ve belediyenin gayretleriyle her gün daha büyük önem kazanmaktadır. Sıvas'a gelen Japon bisikletçiler sayesinde tarihi İpek Yolu üzerindeki en önemli durağın Sıvas olduğu tüm dünyaya ve uluslararası tur operatörlerine duyurulmuştur. Valilik, belediye, üniversite ve müze müdürlüğü işbirliği ile çok önemli tarihi kazılar gerçekleştirilmektedir. Bunların sonuçları turizme yansıyacaktır. Ayrıca, Sıvassporun başarıları dünya spor basınına yansımış, kendi sahasında üst üste en çok galibiyet alan takım olarak Avrupa birincisi seçilmiştir. Sıvasspor'un gündem yaratan maçlarıyla, Sıvas kenti binlerce taraftarın gelip gittiği, hızla artan bir spor turizmi ile tanışmaya başlamıştır. Birkaç örnekle yetindiğimiz bu önemli gelişmeler, Sıvas kentimizi, çok kısa zamanda bölgenin yıldızı haline getirmiş ve özellikle turizm dünyasının dikkatini çekmeye başlamıştır.

Sıvas kentinin tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin, ulusal/uluslar arası düzeyde artması, halen tüm birimleriyle hizmet vermekte olan Madımak Oteli'ne, her geçen gün yükselmeye devam edecek önemli bir değer kazandırmıştır. Kentin son zamanlardaki bu hızlı gelişimiyle, turizm amaçlı olmayan gayrimenkuller bile, önceki yıllara göre çok ciddi değer kazanmışlardır. Beklemediğimiz halde, Madımak Oteli için yurtdışından dahi teklifler gelmektedir. Şu anda, bu gayrimenkulün, öncelikle ülkemiz insanları tarafından ve sahip olduğu şartlara en uygun amaçlarla değerlendirilecek şekilde satışı tercih edilmektedir. Gerekirse, tüm dünya ölçeğinde, profesyonel alıcıların takdirine sunulması da düşünülmektedir.''

 

Teklifler gizli tutulacak

Ermaks Gayrimenkul görevlileri, daha önceki ilanda yer alan ''Madımak Oteli, günümüzde, her gün artan marka değeri ile dikkati çekmektedir'' ifadelerinin yanlış yorumlandığını, aslında otelin konum itibariyle marka değerinin yüksek olduğunu ifade etmek istediklerini belirterek, bu nedenle o ifadeleri yenilenen ilanda kaldırdıklarını söyledi.

Otelin satışıyla ilgili olarak yurtiçinden ve yurtdışından teklifler aldıklarını ifade eden yetkililer, rayiç değerler dikkate alınarak, satış bedelinin 9 milyon 950 bin Avro olarak belirlendiğini ancak pazarlık payının olduğunu bildirdi.

Gelen tekliflerin dikkatle değerlendirileceğini belirten firma yetkilileri, kendilerine iletilecek tüm tekliflerin gerek içerik, gerekse teklif sahipleri yönünden kesinlikle gizli tutulacağını, satış netlik kazandığında konunun kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler