"Çiftçiye ilgisiz kalınıyor"

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, ekonomik dalgalanmadan dolayı mağdur olan kesimlerin başında gelen çiftçilerin, sorunlarına çözüm konusunda yetkililerden yardım alamadıklarını açıkladıklarını belirtti.

Yayınlanma: 24.03.2009 - 10:31
Abone Ol google-news

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, TBMM Başkanlığı'na Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması için bir soru önergesi verdi. Önergede, girdi fiyatlarının artmasına karşılık, ürünlerini geçen yılın fiyatının altında satmak zorunda kalan ya da satamadığı için tarlada çürümeye terk eden çiftçilerin ekonomik kriz sebebiyle zor durumda olduklarını belirtti. Sözkonusu kesimin yetkililerin problemleri çözme konusunda gereken özeni göstermediğini iddia ettiğini belirten Ağırbaş, hal böyle iken Antalya'da yaşayan çiftçi yurttaşların da yaban domuzu sayısındaki artış sebebiyle bahçelerine hesapta olmayan zararlara uğradığını vurguladı.

Çiftçilerin yaşanabilecek en ufak bir zarara dahi tahammülü kalmadığını hatırlatan Ağırbaş, Bakan Eker'den, yaban domuzu popülasyonundaki artışın çiftçilerin ekinine zarar vermesini önleyici etkili tedbirlerin alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler