Kuyumculara yönelik soygunlar

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkan Vekili Alper Hazar, başta kuyumcular olmak üzere namuslu yurttaşların canına, malına ve ırzına göz dikenlere karşı caydırıcı adımların atılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 12:44
Abone Ol google-news

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkan Vekili Alper Hazar, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada etkili olan ekonomik krizin Türkiye'de de çok ciddi sorunlara neden olduğunu, pek çok insan, ekonomik krizin faturasını işini kaybederek öderken; üyeleri olan kuyumcuların sadece mal varlıklarını ve işlerini değil canlarını da kaybettiklerini ifade etti.

Son günlerde yaşanan kuyumculara yönelik soygun olaylarında bir üyelerinin yaşamını yitirdiğini, bir diğer üyelerinin de kendisini korurken soyguncuyu öldürmekten dolayı hala gözaltında bulunduğunu dile getiren Hazar, şunları kaydetti:
''İlk gün yaşanan soygunda silahını kullanarak soyguncuyu öldüren üyemize adeta katil muamelesi yapılırken; bir gün sonra silahına başvurmayan üyemiz hırsız(lar) tarafından katledilmiştir. Bizlerin can ve mal güvenliğini sağlamak devletimizin görevidir. Her zaman kötü niyetli, suç işleyecek insanlar olacaktır ve herkesin başına bir polis memuru dikilmesi olanaksızdır; bizler bunu çok iyi biliyor ve anlıyoruz. Ancak başta kuyumcular olmak üzere namuslu vatandaşlarımızın canına, malına ve ırzına göz dikenlere karşı caydırıcı adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz.''

Devletin kendilerine sağladığı bir olanağı kullanarak, bu tip durumlarda kendilerini korumak amacıyla ruhsatlı silah bulundurduklarını belirten Hazar, ancak soygun halinde bu silahların kullanılması sonucunda, kendisini soyguncuya karşı koruyan kişilere suçlu muamelesi yapılmasının, hem bu önlemi caydırıcı olmaktan çıkardığını hem de kendisini korumak amacıyla ruhsatlı silah edinen üyeleri kendilerini korumak konusunda isteksiz kılarak saldırganlara boyun eğmeleri sonucunu yarattığını ifade etti.

Alper Hazar, ''İKO olarak önceki gün yaşanan saldırıda kendisini korumak amacıyla soyguncuyu öldüren üyemiz Yüksel Polat'ın her zaman yanında olacağız. Dünkü saldırıda yaşamını yitiren üyemiz Halit Mintaş'a Allah'tan rahmet dilerken ailesi, sevenleri ve kuyumculuk camiasına da başsağlığı diliyoruz'' dedi. Hazar, saldırıların faillerinin de en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler