Enkaza henüz ulaşılamadı

Seçim çalışmaları için Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter Göksun ilçesin Hacıömerli köyü Berit Dağları mevkiinde düştü. Kazada, Yazıcıoğlu, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilotla birlikte 6 kişinin bulunduğu bildirilirken, enkaza halen ulaşılamadı.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 14:37
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dün seçim çalışmaları için partisi tarafından Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde düzenlenen  mitinge Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Medair şirketinden kiralanan  Bell 206 L-4 tipi helikopterle gelerek partililere seslendi. Yazıcıoğlu, konuşmasında Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek siyasi parti olduklarını, ilk defa helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söyledi. Yazıcıoğlu mitingin ardından ve beraberinde İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilotla birlikte 6 kişi Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki mitinge gitmek saat 15.30 sıralarında Çağlayancerit’ten ayrıldı. Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterle saat 16.00 sıralarında irtibat kesilirken yapılan araştırmada helikopterin Göksu ilçesi Hacı Ömerli köyü dağlık kesiminde düştüğü anlaşıldı. İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, saat 16.40’da helikopterde bulunan muhabirleri İsmail Güneş ile görüştüğünü, muhabirin ayaklarından ciddi yara aldığını söylediğini bildirdi. Muhabir Güneş’in acil yardım isteğinde bulunduğunu ifade eden Kahraman, ancak daha sonra iletişimin kesildiğini belirtti. Kazanın ardından bölgeye yönlendirilen Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait arama-kurtarma helikopteri olumsuz hava koşulları nedeniyle yetersiz kalınca devreye donanımlı askeri helikopterler girdi. Tüm arama çalışmalarına karşın kaza bölgesine ulaşılamadı.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, arama çalışmalarına 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait birer helikopter ve 250 kişilik bir ekibin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi. Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyünde bulunan TBMM Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili ve Yazıcoğlu’nun kayınbiradeki Nevzat Pakdil de çalışmaları buradan izledi.

Yazıcıoğlu, içinde bulunduğu otomobilin 13 Mayıs 2007’de Bolu tünelinde, 25 Ağustos 2007 Sıvas’ın Akıncılar ilçesinde yaptığı kazaları hafif sıyrıklarla atlatmıştı.

 

"Alanı iyice daralttık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin, ''Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki konutuna gitmek üzere AKP İl Başkanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.''

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de ''Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir irtibat bu noktada yok. İsmail Güneş'e ait telefonla ilgili orada sadece sinyal alıyorlar. Bunun ötesinde ne yazık ki başka bir şey yok. Kar, tipinin olması orada bunu da zorlaştırıyor. Geceye kalmasın diye Valimiz işi takip ediyor. Şartları daha da zorlayarak oraya ulaşmanın gayreti içerisindeler'' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Sivil Savunma İl Müdürü Hüsamettin Bulut, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Her ihbarı değerlendiriyoruz. En son olarak Kurucaova köyünden bir sinyal alındı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler