"Deflasyon, enflasyondan daha büyük bir tehdit"

Wall Street Journal'ın internet sayfasına açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, kısa vadede deflasyonun enflasyondan daha büyük tehdit olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 15:07
Abone Ol google-news

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Wall Street Journal'ın internet sayfasında yaptığı açıklamada, deflasyonun büyük bir risk olup olmadığına ilişkin soruya, ''kısa vadede deflasyondan kaynaklanabilecek sorunlar konusunda kaygı bulunduğunu düşünüyorum ve bunun için insanlar gerekli önlemleri aldılar'' yanıtını verdi.

G-20'nin çözmesi gereken güçlüklerden birinin finansal krizin etkileriyle ilgilenmede Uluslararası Para Fonu'na (IMF) daha fazla fon sağlamak olduğuna işaret eden Brown, IMF'nin ek fona ihtiyacı olacağını ifade etti.

G-20'nin, gelecek ay yapacağı toplantıda yeni bir küresel para birimi konusunu tartışmaya çok fazla zaman harcamasının mümkün olmadığını belirten Brown, ''Bu safhada küresel para birimi oluşturma konusunda uzun bir tartışmaya gireceğimizi sanmıyorum'' diye konuştu.

Brown, gelecekte olası krizlere karşı büyük döviz rezervlerine sahip Çin gibi ülkelerin farklı bir yaklaşım benimsemeyi düşünmesi gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler