"Yoksullukla kavga ediyoruz"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz yoksulukla, işsizlikle kavga ediyoruz onlar bizimle kavga ediyorlar'' dedi.

Yayınlanma: 25.03.2009 - 17:38
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Tokat'ta'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dünyanın her yerinde milletin çıkarlarını savunduklarını ifade etti. ''İstikrar ve güven içinde ilerleyen bu Türkiye sizin eseriniz. Zalimin karşısına dikilen, mazlumun yanında dimdik duran bu Türkiye sizin eseriniz'' diyen Erdoğan, 3 Kasım 2002 öncesi ve sonrasını rakamlarla karşılaştırdı.

Erdoğan, ''Şimdi enflasyon 7,7. Nereden nereye geldik? Sayın Bahçeli yüzde 30 ile bize bırakmıştı. Tokat'a geldi mi? Eğer uğrarsa buraya sorun ona 'kaç ile devrettiniz, şimdi kaç' diye sorun'' diye konuştu. Erdoğan, ''Bahçeli 'Senin cebine bir şey giriyor mu?' diyor. Demek ki ekonomide, iktisatta bir rahle-i tedrisattan geçmesi lazım. Bu rakamlar bir ülkenin büyümesini, gücünü gösterir Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, bunları öğrenin'' dedi. İhracatı 36 milyar dolarla teslim aldıklarını, 2008'in sonu itibariyle bu rakamın 132 milyar dolara çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Bu Ankara'da oturdukta mı oldu? Koltuklara sizin gibi yapıştıkta mı oldu? Yoksa dünyayı iş adamlarımızla beraber fellik fellik dolaştıkta mı oldu?'' diye sordu.

Zorunlu tasarruf kesintilerini ödediklerin anımsatan Başbakan Erdoğan, ''13.5 katrilyon ödedik. Sayın Bahçeli, Sayın Baykal siz borçlandınız biz ödedik. Ondan sonra kalkıyor meydanlarda diyor ki 'bu paralar nereye gitti?' Sizin yaptığınız borçlara gitti, borçlara'' dedi. Duble yol, Bolu Dağı Tüneli, Karadeniz oto yolu yatırımlarından bahseden Erdoğan, şunları kaydetti: ''Hızlı tren saatte 253 kilometre hızla gidiyor Eskişehir'e. Nereden nereye? Dünyanın bu noktada 8. ülkesi olduk. Deniz efendi, Devlet efendi bunlar sizin acaba aklınızdan geçer miydi be. Böyle bir proje uyguladınız mı? Geldik, temelini attık, bitirdik, hizmete aldık. Şimdi İstanbul'a Boğaz'ın altından tüp geçit yapıyoruz. Davet yapıyorum kendilerine; 82 metre derinlikte, Sayın Baykal Sayın Bahçeli gelin tecrübenizi artırın, birikiminizi artırın. bir şu Boğaz'ın altından geçin, Üsküdar Sirkeci'ye nasıl bağlanmış görün, ufkunuz artar. 'Nerede ne yatırımı yaptılar' diyorsun. İşte bu. Takip etmiyorsun ki zaten bizi takibe gücün yetmez, bak 62. mitingi yapıyorum şu anda. Çıkmış Sayın Bahçeli 'bu konutların kapıları yıkılıyor, devriliyor' diyor. Sayın Bahçeli acaba kaç tane toplu konut gezdin be. Biliyorsunuz Başbakan Yardımcısıyken TOKİ Sayın Bahçeli'ye bağlıydı. Kaç tane konut, söyle. 'Kapılar üzerime devriliyor' diyor, hangisine gittin gezdin. Gel bir gez, gör.''

''Biz laf, hakaret, yalan üretmiyoruz, biz iş üretiyoruz'' diyen Erdoğan, Baykal'ın ''Ergenekon'un, vergi kaçakçılarının avukatıyım'' dediğini ifade ederek, ''Baktım şimdi Sayın Bahçeli de aynı şeyleri söylüyor. Ben de diyorum ki sen onların avukatısın değil mi? Biz de milletin avukatıyız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler