Osmangazi Belediyesi'ne TKB'den iki ödül

'Proje' ve 'Uygulama' kategorilerinde 9 projeyi ödüle değer bulan TKB Danışma Kurulu, 'Somut kültürel mirasın korunması' dalında 'Tuz Han' ; somut olmayan kültürel miras dalında ise 'bizim mahalle' projelerini başarı ödülüne layık buldu.

Yayınlanma: 04.08.2008 - 15:42
Abone Ol google-news

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, yazılı açıklamasında, tarihi kültürel mirası koruma projelerinin TKB tarafından yakından takip edildiğini belirtti.
Altepe, TKB'nin 2005 yılından bu yana her yıl bir projelerini ödüle değer bulduğunu belirterek, ''Bu elbette çalışmalarımıza büyük bir şevk katıyor, ancak aynı zamanda bu çalışmaların dışarıdan da takip edildiğini görmek Bursa adına mutluluk verici bir durum'' dedi.

TKB'nin bu yıl ''Proje'' ve ''Uygulama'' kategorilerinde 9 projeyi ödüle değer bulduğunu kaydeden Altepe, ''TKB'nin bu yıl ilk kez 'Somut Olmayan Kültür' başlığı altında 'Bizim Mahalle' projesini ödüllendirmesi de bizim için ayrı bir mutluluktur'' ifadelerini kullandı.

TKB Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de ''Bizim Mahalle'' benzeri bir projeyi UNESCO'nun da gündemine aldığını hatırlattı. ''Bu çalışma bize tarihe yeniden bakmayı öğretiyor'' diyen Sözen, toplumsal kimliğin ifadesinde önemli bir aşama kaydedildiğini vurguladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, ödülünü, yarın TKB'nin Emirgan Şerifler Yalısı'ndaki merkezinde düzenlenecek törenle alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler