Yazıcıoğlu'nun sandığında karanfiller var

Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçmen kaydının bulunduğu Hacı Mehmet Sabancı Lisesi 2187 nolu sandığın bulunduğu sınıfta hüzün hakimdi. Sandığa gül konulduğu görüldü.

Yayınlanma: 29.03.2009 - 11:53
Abone Ol google-news

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun oy kullanma kaydının ve sandığının bulunduğu sınıfta hüzün hakim.

Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evin karşısında Hacı Mehmet Sabancı Lisesi'ndeki 2187 nolu sandıkta Muhsin Yazıcıoğlu ile kızı Firuze, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve diğer akrabalarının oy kayıtları bulunuyor.

Yazıcıoğlu'nun aile fertlerinden ağabey Yusuf Yazıcıoğlu ve bazı akrabaları sabah saatlerinde 2187 nolu sandığa gelerek oylarını kullandı. Yusuf Yazıcıoğlu'nun oyunu kullanırken üzgün olduğu gözlendi. Burada Yusuf Yazıcıoğlu'na sandık görevlileri ve yurttaşlar baş sağlığı diledi.

Basın mensuplarının cenazeyle ilgili sorusu üzerine Yusuf Yazıcoğlu, kardeşinin Ankara'da toprağa verileceğini söyledi.

Yazıcıoğlu'nun sandığına gül ve karanfil

Yazıcıoğlu ile aynı sandıkta ismi olan Ahmet Kurt adlı yurttaş, oyunu kullanmaya elinde bir adet gül ile geldi.

Oyunu kullandıktan sonra sandığa gül bırakan Kurt, duygularını şöyle ifade etti:
''Sıvas için büyük hizmetleri olmuştur, minnettarız ona. Ona vefa borcumuzu ödemek adına oy kullanırken sandığına gül koymak için ben geldim. Aynı sandıkta oy kullanacağımı duyduğum günden itibaren duygulanmıştım. Şu an onun da burada ollmasını, oy kulladıktan sonra onu tebrik edip tokatlaşmak isterdik. Ama hakkın rahmetine kavuştu. Takdiri ilahi. İnancı tam insandı. İçimiz kan ağlıyor. Duadan başka yapacağımız bir şey yok. Allah rahmet eylesin.''

BBP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Gezici ve partinin eski il başkanı Erol Çelik ile bir grup partili de ellerinde ''sizi unutmayacağız'' yazısının bulunduğu Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı ve bir adet karanfil ile sandığın bulunduğu sınıfa geldi.

Sandığın üzerine karanfili bırakan Erol Çelik, ayrıca Yazıcıoğlu'nun fotoğrafını da bırakmak istedi. Sandık başkanının siyasi olabileceği düşüncesiyle karanfili bırakmasını, ancak fotoğrafı koymaması gerektiğini söylemesi üzerine, bir süre sandığın üzerinde kalan Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı daha sonra Çelik tarafından kaldırıldı.

Gezici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ve İslam alemine baş sağlığı dileyerek, ''Genel başkanımızın bugünkü oluşan tabloyu gördüğünü, bizler de gördük. Ama Türkiye bunu geç gördü. Tek üzüntümüz o. Demek ki Türkiye'nin gönlündeymiş, kalbindeymiş. Türkiye bunu geç gördü. Tek üzüntümüz bu. Sağ olsun yine de'' diye konuştu.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Zeynel Abidin Kılıç ise Yazıcıoğlu'nun ölümünden dolayı Türk milletinin büyük acı yaşadığını belirterek, Sıvas'ın büyük bir evladını, büyük bir liderini kaybettiğini söyledi.

Yazıcıoğlu'nun ve kızının 2187 nolu sandıkta oy kullanacağını belirten Kılıç, ''Yazıcıoğlu ailesi bu sandıkta oy kullanacaklardı. Maalesef başkanımız öldü. Burada oyunu kullanamıyor. Allah mekanını cennet etsin'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun oy kullanması için kayıtlı olduğu sandığın bulunduğu liseden, aynı helikopterde olan ve arama çalışmaları süren İHA muhabiri İsmail Güneş'in 1994 yılında mezun olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler